Έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που σκέφτεσαι κάτι με όλη σου τη δύναμη μετά από λίγο κάτι σχετικό με αυτό μπορεί να συμβεί; Συχνά νιώθεις πως ενώ μελετάς έναν άνθρωπο, ενώ αναφέρεσαι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, ενώ φαντάζεσαι τι θα ήθελες να σου συμβεί, το σύμπαν με κάποιο τρόπο σε ακούει. Φυσικά, ξέρεις πως δεν πρόκειται για υποκλοπή της σκέψης σου, αλλά νιώθεις πως έχει να κάνει κατά κάποιο τρόπο με την ενέργεια που εκπέμπεις και σου επιστρέφεται.

Πόσες φορές ένιωθες πως κάτι θα πάει στραβά και τελικά επαληθεύτηκες; Σηκώθηκες από το κρεβάτι το πρωί και ήσουν μες τη γκρίνια. Γκρίνια για το πρωινό ξύπνημα, για τη δουλειά που δε σ’ αρέσει, για τους συναδέλφους που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Λίγο μετά φτάνεις σε σημείο να αναρωτιέσαι γιατί έχασες το λεωφορείο ή γιατί έπιασε βροχή, ενώ εντελώς τυχαία ξέχασες να πάρεις την ομπρέλα σου. Πώς γίνεται να πήγε χάλια η συνάντηση για την καινούρια δουλειά; Φυσικά τα βάζεις με την τύχη σου, σκέφτεσαι πως το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου, αλλά μήπως βρίσκει εφαρμογή ο νόμος της έλξης, κατά τον οποίο προσελκύουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας;

Οι σκέψεις μας πολλές φορές μας κάνουν να κρατάμε συγκεκριμένη στάση απέναντι σε κάποια πράγματα ή γεγονότα. Είναι σαν να έχουμε βγάλει ήδη συμπεράσματα και να περιμένουμε την καθημερινότητα να τα επιβεβαιώσει, με αποτέλεσμα οι πράξεις μας να κινούνται στοχευμένα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στην ουσία δεν αφήνουμε τις καταστάσεις να εξελιχθούν φυσικά, αλλά κατά κάποιο τρόπο τις ορίζουμε, ώστε να ταιριάζουν με τα σενάρια που έχουμε ήδη κάνει.

Μπορεί για παράδειγμα να σκέφτεσαι πως επιλέγεις συνέχεια συντρόφους που δε σου ταιριάζουν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όταν μπαίνεις στη διαδικασία να συσχετιστείς, προσπαθείς χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι εκείνη τη στιγμή να σε επιβεβαιώσεις. Ίσως δεν αξιολογείς με αντικειμενικά κριτήρια, ίσως βαφτίζεις έρωτα και πάθος αυτό που σε τραβάει προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο όμως ξέρεις πως η ιστορία σας δε θα έχει happy end. Στην ουσία εσύ ανοίγεις την πόρτα στους ανθρώπους που θα σε πλησιάσουν κι αν έχεις ήδη προαποφασίσει πως και το νέο σου αμόρε σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν η στάση σου απέναντί του θα φροντίσει να μην περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να συμβεί αυτό. Δύσκολο να παραδεχτείς πως εσύ μπλέκεις σε εσύ προσελκύεις ορισμένα πρόσωπα μόνο και μόνο γιατί ταιριάζουν με αυτό που έχεις σκεφτεί και επομένως πρόκειται για καταστάσεις γνώριμες, τις οποίες είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και δε θα σε βγάλουν από το comfort zone σου.

Σκέψου φάσεις που ήσουν πραγματικά ήσουν, που απολάμβανες τη ζωή, που έδιωξες τη μιζέρια από πάνω σου και αντιμετώπισες ακόμα και τα ευτράπελα με χιούμορ. Μήπως τίποτα δεν κατάφερε να σου χαλάσει τη διάθεση; Οι όμορφες στιγμές πολλαπλασιάζονται, ειδικά όταν χαιρόμαστε με απλά πράγματα. Πόσες φορές η καλή σου πράξη σού γύρισε πίσω; Μπορεί όχι άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα, αφού κάποιες φορές ο νόμος της έλξης μπορεί να κρύβει και στρατηγική.

Βαλέ στόχο να κάνεις τον εαυτό σου χαρούμενο και να σε γεμίζεις θετικές σκέψεις! Δέξου ό,τι σου έρθει και δες το ως μάθημα. Μην γκρινιάζεις με το παραμικρό! Ξυπνά το πρωί, δες το δώρο που σου δόθηκε, κάνε το καλό και θα σου επιστραφεί διπλό. Και θυμήσου πως προσελκύουμε ό,τι σκεφτόμαστε!

Συντάκτης: Έλενα Γ.
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.