dsas

Φιλί· ποσό σημαντικός ορισμός μιας σχέσης ή ενός στιγμιαίου πάθους; Μια επαφή που συνάμα με μια κίνηση συμβολίζει τρία διαφορετικά πράγματα: χαιρετισμό, συμπάθεια και κοινωνική σύνδεση των μελών που το δίνουν. Στην ανάγκη, ακόμη και μια τεχνητή αναπνοή. Ένα φιλί, αν και όμοιο εξωτερικά με τα άλλα, μπορεί να διαφέρει έντονα στον τρόπο και στη διαχείριση που ασκεί ο άλλος πάνω στα χείλη από το ταίρι σου. Ένας ασπασμός μπορεί να δείξει ακόμη και τον χαρακτήρα του άλλου, ακόμη κι τις σκέψεις του.

Είναι και μερικά φιλιά όμως, σαν κι εκείνα τα κινηματογραφικά, που σάστιζες ως θεατής βλέποντάς τα σε ασπρόμαυρες ταινίες. Τότε αισθανόσουν ότι γινόσουν εσύ πρωταγωνιστής της ταινίας, δοκίμαζες κάτι καινούριο με την επίσης ολοκαίνουρια σχέση σου. Ένας λόγος που αυτά τα φιλία άφησαν σημάδια ήταν επειδή είχαν τη γλύκα της αρχής. Όμως, το όμορφο έχει μικρή διάρκεια. Παρακάτω θα βρεις 5 είδη φιλιών, που ανταλλάξατε στα πρώτα πυροτεχνήματα και δεν υπάρχουν πια, σαν να μην έσκασαν ποτέ.

 

 

1. Φιλί στο μέτωπο

Ένα είδος φιλιού το οποίο το συναντάμε μέσα σε οικογένειες και έχει χαραχθεί στο μυαλό μας ως κίνηση τρυφερότητας, απλότητας και τεράστιας δόσης εμπιστοσύνης. Ίσως αυτό το φιλί να είναι πιο ξεχωριστό από αλλά καθώς μας φέρνει μια αθωότητα από τα παιδικά μας χρόνια. Ειδικά εάν το πρότυπό σου ήταν κάποιος από τους γονείς σου, σίγουρα όταν στο δίνει το ταίρι σου, εκτός από το ότι σου ξυπνάει μια θαλπωρή, σου γεννά και μια υπερηφάνεια.

 

 

2. Χειροφίλημα

Άκρως σπάνιο για καθημερινό φιλί. Πρώτα απ’ όλα αυτό το φιλί ξεχειλίζει από την ευγένεια μιας άλλης εποχής. Είναι γεγονός πως μαρτυράει σεβασμό αλλά και θαυμασμό, καθώς επίσης και μια αβρότητα η οποία σε εκπλήσσει αφού μετά το χειροφίλημα ακολουθεί συνήθως κι ένας καλός λόγος. Η γαλήνη κι η γοητεία στο μεγαλείο της.

 

 

3. Φιλί των Εσκιμώων

Ένα πολύ διάσημο, αλλά και διαφορετικό από τα αλλά φιλί, καθώς δεν είναι ένα φιλί στο στόμα, αλλά ούτε και με τα χείλη παρά με μόνο με τις μύτες σας. Προήλθε από μακρινές και κρύες χώρες, το έδιναν οι Εσκιμώοι για να δηλώσουν την αγάπη τους χωρίς να αφήσουν ακάλυπτα τα χείλη ή τον λαιμό τους λόγω κρύου. Γεννάει μια αθώα γλυκύτητα κι έχει μια πιο χιουμοριστική διάθεση καθώς το ζευγάρι τρίβει τις μύτες του. Τι καλύτερο από ένα φιλί που εκτός από ερωτικό γίνεται και διασκεδαστικό.

 

 

4. Φιλί στα βλέφαρα- Φιλί στα μάτια

Ένα φιλί κάπως ενοχικό. Το φιλί στα βλέφαρα δεν παύει να εκπέμπει ερωτισμό, μια αγαλλίαση με έναν ιδιαίτερο τρόπο «στα μάτια» του συντρόφου σου. Δείχνοντας μια γοητεία η οποία δε συνηθίζεται και είναι σίγουρα πράξη που φέρνει μυστήριο σε πολλές σχέσεις του σήμερα. Φιλί του χωρισμού το ονομάζουν μερικοί, καθώς δίνεται στο στερνό αντίο, μα έχει σίγουρα μια δραματική νότα που ταιριάζει και στον έρωτα.

 

 

5. Φιλί στο λαιμό

Ένα φιλί που ουρλιάζει από μακριά το πάθος. Ένα στίγμα που αγγίζει και ανατριχιάζει όλο σου το είναι. Μιας κι ο λαιμός είναι και μια ζώνη όπου από εκεί περνάνε πολλών ειδών νεύρα είναι πιο εύκολο να αναστατωθεί ο σύντροφος σου. Αυτή η φλόγα ανάβει σε δευτερόλεπτα και μπορεί να είναι και η αιτία για να αλλάξει τη κακή διάθεσή του. Ένα φιλί στο λαιμό που συνδέεται με μια ερωτική λύτρωση.

 

Είδη φιλιών που για κάποιους ίσως είναι καθημερινά κινηματογραφικά γεγονότα, για άλλους όμως είναι πλέον σπάνια. Τα συνάντησαν στη σχέση τους κι από τότε δεν τα γεύτηκαν ξανά, σαν μια σπάνια εξωτική τροφή. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά για ένα φιλί, έτσι δεν είναι;

Συντάκτης: Σταματία Μάστορα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου