Έκανε η ρουτίνα την εμφάνισή της στη σχέση σου και η καθημερινότητά σας έχει γίνει πλέον ένας μικρός εφιάλτης που θέλετε να προσπεράσετε; Θέλεις να κάνεις πράγματα με το ταίρι σου και πιστεύεις πως τα έχετε ήδη δοκιμάσει όλα; Αναπολείς τις στιγμές που ήσουν μικρός και έβρισκες πάντα με τους φίλους σου ένα παιχνίδι ν’ ασχοληθείτε για ώρες. Πού να κρύφτηκε άραγε η φαντασία που είχες στις τότε δύσκολες στιγμές;

Τα χρόνια περνούν, οι ασχολίες συνεχώς αυξάνονται, οι καταστάσεις αλλάζουν και μαζί με τις καταστάσεις αλλάζουμε κι εμείς, αφού ωριμάζουμε. Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, την καθημερινότητα μας σαν μια ωμή κατάσταση που έχουμε συνηθίσει και ξαφνικά ξεχνούμε την ευαίσθητη παιδική ηλικία μας. Αρκεί όμως να θυμηθούμε πόσο γρήγορα άλλαζε η διάθεσή μας όταν παίζαμε με τα παιδιά της γειτονίας ή με τα αδέρφια μας. Ξεχνούσαμε σε δευτερόλεπτα εάν έξω από το παράθυρο έβρεχε ή χιόνιζε και βρίσκαμε ένα επιτραπέζιο να περάσουμε ευχάριστα τις ώρες μας αφήνοντας στην άκρη δήθεν αρνητικές παιδικές σκέψεις.

Και ποιος δεν αναπολεί λοιπόν αυτές τις στιγμές; Και ποιος δε θα ήθελε να τις ζήσει σήμερα; Να ξεχαστεί και να σπάσει τη ρουτίνα με τον άνθρωπό του, ώστε να περάσει καλά, όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό είναι κάτι που μας έμαθε η παιδική ηλικία: εάν πλήττουμε και θέλουμε να διασκεδάσουμε, δεν είναι ντροπή να παίξουμε. Να αισθανθούμε και πάλι την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη και να γευτούμε το άγχος της νίκης ή της ήττας με αντίπαλο το ταίρι μας. Η ευχαρίστηση θα είναι η ίδια κι ακόμη μεγαλύτερη. Παίξτε λοιπόν ό,τι σας άρεσε να παίζετε μικροί αλλά με τους δικούς σας κανόνες.

Ξεκινήστε από σήμερα, με αντίπαλο τον σύντροφό σας αυτή τη φορά αντί για τους φίλους σας. Με αυτό τον τρόπο θα θυμηθείς κι εσύ αλλά και το ταίρι στιγμές που ζήσατε μικροί. Και ίσως μάθεις για τον άνθρωπό σου ακόμα περισσότερα πράγματα που ενώ πίστευες πως τον γνώριζες καλά, δε φανταζόσουν καν. Και πού ξέρεις, μπορεί και να εντυπωσιαστείς!

Ένα παιχνίδι λοιπόν θα μπορούσε να είναι το «θάρρος ή αλήθεια». Κλασικό, διασκεδαστικό, το παίζαμε όλοι σε πιτζάμα πάρτι ή σε απλώς σε βραδιές με τους φίλους. Ένα παιχνίδι αγωνίας και αποκαλύψεων. Σε περίπτωση που δεν είσαι λάτρης της κλασσικής version, θα μπορούσες να βάλεις τους δικούς σου κανόνες και να πρωτοτυπήσεις. Βάλτε κοινό θέμα τον έρωτα, ερωτήσεις που αφορούν αποκλειστικά τους δυο σας ή πράξεις ερωτικού περιεχομένου και φτάστε το παιχνίδι σε άλλο level που αντί για 4-6 άτομα παίζεται αποκλειστικά με δύο και προσφέρει ευχαρίστηση.

Ένα άλλο γνωστό μας παιχνίδι είναι η παντομίμα ή το θέατρο. Δε χρειάζεται να φέρεις τη στολή από το πατάρι και να ντυθείς, το πιο λογικό είναι να μη σου κάνει καν. Ίσως είσαι λίγο μεγάλος, εξάλλου έχουν περάσει χρόνια. Όμως μπορείς να βάλεις και σε αυτό μια θεματολογία, όπως ερωτικές ταινίες που έχετε δει ή μπορεί να παίξετε το δικό σας παιχνίδι ρόλων. Φτιάξτε το δικό σας σενάριο και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, ώστε να το απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν μια παραλλαγή της κρεμάλας για δυο. Καλός ο κλασικός τρόπος αλλά ακόμη καλύτερα εάν υπάρχει και το στοιχείο της σχέσης. Ώρα για στοίχημα λοιπόν! Ο χαμένος, εκείνος δηλαδή που δε βρήκε τη λέξη και κρέμασε το ανθρωπάκι του, μπορεί για κάθε γράμμα που δε βρίσκει να βγάζει ένα από τα αξεσουάρ του ή τα ρούχα του. Εάν πάλι το έχετε παίξει με αυτούς τους κανόνες τότε βάλτε για τρόπαιο ποιος θα καθαρίσει το σπίτι την επόμενη φορά.

Το σκραμπλ είναι ένα επιτραπέζιο που παίζεται με λέξεις. Πόσο έξυπνη θα ήταν μια παραλλαγή που ο καθένας θα έγραφε τα συναισθήματά του αντί για γενικές λέξεις; Βάλτε τη λέξη «πάθος» για αρχή και ξεκινήστε να χτίζετε λέξεις σε αυτή. Σίγουρα η φαντασία ένας ζευγαριού μπορεί να φθάσει σε ερωτικά άκρα.

Εάν λοιπόν πλήττεις με το ταίρι και θέλεις μια αλλαγή, ξεκίνα από τώρα. Παίξτε, βάλτε στοιχήματα, κερδίστε, χάστε, μα πάνω από όλα ερωτευθείτε!

Συντάκτης: Σταματία Μάστορα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.