Πόσο (αν)ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου; Δοκίμασέ την εδώ απαντώντας σε 100 ερωτήσεις!

r722

Κάποτε άκουσα ένα τραγούδι του Πασχαλίδη που μιλούσε για τη γλώσσα επικοινωνίας που δημιουργούν τα ζευγάρια και πώς αυτή χάνεται όταν χωρίσουν. Πολύ όμορφο αν το σκεφτείς. Να φτιάχνεις μια γλώσσα επικοινωνίας που είναι μόνο δική σου και του ανθρώπου σου και πόσο λυπηρό να χάνεται όταν δεν έχει πια νόημα ύπαρξης. Η επικοινωνία σε μια σχέση είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας και το αλατοπίπερο στη χημεία σας. Με καλή επικοινωνία πάντα θα μπορείς να λύνεις ό,τι προβλήματα προκύψουν και το ποιο σημαντικό είναι πως θα μιλάτε ανοιχτά και θα ξέρεις τι σκέφτεται ο σύντροφός σου. Όμως η γλώσσα επικοινωνίας ως προς τον ρομαντισμό για τον καθένα μπορεί να διαφέρει.

Αν είσαι απ’ τους ανθρώπους που εκδηλώνουν την αγάπη τους με δώρα και εκπλήξεις ή γράφοντας ερωτικά χαρτάκια, τότε είναι εύκολα αντιληπτός ο ρομαντισμός σου. Όμως μπορεί να είσαι απ’ τους ανθρώπους που ο ρομαντισμός εκδηλώνεται μόνο από πράξεις, όπως το να βοηθάς το ταίρι σου σε ό,τι προβλήματα έχει, όταν θα τρέξεις να βρεθείς δίπλα του για να του δώσεις μια αγκαλιά όταν την έχει ανάγκη.

 

 

Η εκδήλωση του ρομαντισμού σε μια σχέση μπορεί να είναι πολύ διαφορετική ανάμεσα στο ζευγάρι και γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίσεις καλά τον άνθρωπο που είσαι μαζί του ώστε να μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια ρομαντισμού και να μη νιώθεις παραμελημένος επειδή δεν τα καταλαβαίνεις. Φυσικά οι κλασικοί τρόποι, όπως το να προσφέρεις λουλούδια, να κλείσεις μια εκδρομή για τους δυο σας και να πάρεις ένα δώρο έτσι άκυρα χωρίς λόγο και αιτία είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Αλλά ο ρομαντισμός σε μια σχέση είναι πολλά παραπάνω. Είναι το να πεις «μου αρέσεις τόσο πολύ» στο αγουροξυπνημένο πρόσωπο απέναντί σου το πρωί, είναι εκείνη η αγκαλιά που θα πάρεις τον άλλο σε ανύποπτο χρόνο λέγοντας «τώρα νιώθω καλύτερα». Είναι τα βλέμματα που θα ανταλλάξετε ενώ είστε έξω στο μαγαζί με φίλους και θα προδίδουν πως αν ήσασταν μόνοι τώρα θα είχατε ήδη βγάλει τα ρούχα σας και θα σας παρέσυρε η ένταση στα σώματά σας. Είναι και εκείνα τα αγγίγματα όλο αγάπη και το πιάσιμο των χεριών για να περάσετε τον δρόμο αλλά και τα σ’ αγαπώ που βγαίνουν επειδή τα νιώθετε κι ας μην κολλάνε στη στιγμή. Άλλωστε ο ρομαντισμός δεν είναι μόνο λουλούδια και αρώματα, αλλά μια μορφή έκφρασης που τόσες τέχνες αγκάλιασαν με τόσους όμορφους τρόπους.

Και αν το σκεφτείς και ο έρωτας είναι ένας ελεύθερος καμβάς που αν βάλεις ρομαντισμό δημιουργεί χρώματα και αισθήσεις. Μια σχέση θέλει συνεχή προσπάθεια και χρειάζεται να είναι ελεύθερη για να ανθίσει, ελεύθερη από ανασφάλειες, ελεύθερη από πόνο και ελεύθερη από περιορισμούς. Είσαι εσύ και ο σύντροφός σου μόνο και φτιάχνετε αναμνήσεις γεμίζοντας εικόνες, στιγμές και εμπειρίες. Σε έναν κόσμο που δεν θα έρθει κανείς με μία άμαξα, που δε θα σου κλέψει ένα φιλί στο πρώτο σας ραντεβού δίπλα από μια λίμνη, που δε θα γράψετε ερωτικά γράμματα ούτε θα βρίσκεστε κρυφά μην τυχόν και σας δουν, είναι όμορφο και αναγκαίο να δημιουργούμε τον δικό μας ρομαντισμό. Γίνετε εσείς οι ρομαντικοί πρωταγωνιστές στον εικοστό πρώτο αιώνα και αφεθείτε σ’ αυτό το ταξίδι, ακόμα κι αν οι γλώσσες επικοινωνίας σας κάπως διαφέρουν.

Συντάκτης: Βίκυ Μήλιου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη