Αυτή η ιστορία ανήκει στη Ζένια.

Η ιστορία που θα σας μεταφέρω σήμερα είναι από αυτές που αποκαλούμε «μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας». Η πρωταγωνίστρια μας λέγεται Ζένια. Καλό και λογικό παιδί, εξ όσων κατάλαβα από το μήνυμα της.

Προσφάτως χωρισμένη η Ζένια μας, σε τροχιά ανάκαμψης με ό,τι περιλαμβάνει αυτό. Ξενύχτια, ποτά, καινούριες παρέες και τα συναφή. Σε μια από αυτές τις νύχτες της λοιπόν είχε την ατυχία (τύχη θα έλεγα εγώ) να πέσει πάνω στον Άρη. Τι εστί Άρης; Ο Άρης με την Ζένια γνωρίζονται χρόνια, χωρίς ποτέ όμως να έχει υπάρξει εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος από καμία πλευρά. Λίγο το αλκοόλ, λίγο η μοναξιά του χωρισμού λίγο ο Άρης που ήταν παιδαράς, έγινε το «κακό».

Ποιο κακό; Κοιμηθήκανε μαζί τα παιδιά και κατά τα λεγόμενα τους ήταν υπέροχα. Το πρώτο τους βράδυ ήταν εκπληκτικό, πράγμα που σπάνια συμβαίνει, το ίδιο και το δεύτερο όπως και άλλα τόσα που ακολούθησαν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα βράδια κυλούσαν και τα κορμιά μιλούσαν. Όλα καλά κρυμμένα με έναν ανείπωτο όρκο σιωπής, ερωτική omerta, καθώς και οι δύο είχαν κοινές παρέες. Η συμφωνία μεταξύ τους απλή: «θα περνάμε καλά, έως ότου κάποιος να βρεθεί σε δεσμό, και τότε χωρίς πολλά θα διακόψουμε».

Έτσι κι έγινε. Ο Άρης βρέθηκε σε δεσμό, αλλά δεν κατάφερε να τηρήσει τη συμφωνία τους. Ήθελε να συνεχίσει να βλέπει την Ζένια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η Ζένια αρνήθηκε αλλά τελικά ενέδωσε στον πειρασμό με το όνομα Άρης.

Έγινε ξαφνικά το «τρίτο» πρόσωπο. Με τον καιρό άρχισε να νιώθει τύψεις για όλο αυτό στο οποίο είχε υποβάλλει τον εαυτό της. Δεν ήθελε να ξαναβρεθούν αλλά ο Άρης επέμενε. Τα κατάφερε, και η Ζένια μας υπέκυψε και πάλι.

Τότε λοιπόν η Ζένια δεν είχε άλλη επιλογή από τον να βάλει κάτω τα πράγματα και να κατανοήσει με ψυχρή λογική τι ακριβώς συνέβαινε. Όλο αυτό δεν ήταν δική της ευθύνη. Εκείνη ήταν single και απλά χαιρόταν το κορμί της, καλύπτοντας παράλληλα και όποια κενά συντροφικότητας αναζητάει κάθε άνθρωπος. Όλη η ευθύνη έπρεπε να βαραίνει τον Άρη, αυτός ήταν άπιστος και μη ειλικρινής.

Η Ζένια αποφάσισε να συνεχίσει, και καλά έκανε εδώ που τα λέμε. Το ότι χαιρόταν τον έρωτα με έναν άνθρωπο που δεν ήταν ελεύθερος δεν ήταν δική της ευθύνη. Ή μήπως όλοι εμείς που μπορεί να την κατακρίνουμε, πριν κάνουμε σεξ με κάποιον ζητάμε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης; Βέβαια όταν γνωρίζεις, δεν είναι και ό,τι ποιο ηθικό μπορείς να κάνεις αλλά συμβαίνουν αυτά. Στην τελική δεν έκλεισε και κανένα σπίτι με παιδιά και υποχρεώσεις.

Η Ζένια μας διέκοψε εν τέλει και δια παντός από τον Άρη και πλέον ταλανίζεται να κερδίσει την χαμένη της εμπιστοσύνη στις σχέσεις.

Η δική μου άποψη; Έκανες ένα λάθος Ζένια μου, από αυτά που όλοι μας έχουμε κάνει κατά καιρούς με πρώτο και καλύτερο εμένα. Το ήθελες, το έκανες, end of story. Κράτα μόνο τα θετικά της εμπειρίας που έζησες, και με τον καιρό και τον κατάλληλο άνθρωπο θα ανακτήσεις την χαμένη σου εμπιστοσύνη στις ερωτικές σχέσεις.

Όσο για τους επικριτές σου, μη σκας.

Haters gonna hate.

Ήταν η ιστορία της Ζένιας για τη στήλη Yourstories Reloaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ.

Συντάκτης: Βασίλης Δεμιρτζόγλου