kat7658769

Κατά τη διάρκεια του σεξ, η οπτική επαφή από πολλούς κρίνεται απαραίτητη και άκρως ερεθιστική. Ωστόσο αρκετοί είναι και εκείνοι που υποστηρίζουν πως μπορεί να γίνει ακόμα πιο ερεθιστικό όταν ο ένας εκ των δυο έχει τα μάτια του κλειστά, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Στα πλαίσια λοιπόν του ερωτικού παιχνιδιού οι περισσότεροι χρησιμοποιούν διάφορα αντικείμενα όπως μαντήλια ή μάσκες  για να κλείσουν τα μάτια στο σύντροφό τους, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το ερεθισμένο κορμί, τόσο του άλλου όσο και των ίδιων.

Δημιουργούν έτσι ένα πέπλο μυστηρίου και δίνουν ένα τόνο αγωνίας, ως προς τι περιμένει εκείνον που έχει χάσει προσωρινά την αίσθηση της όρασης. Ταυτόχρονα, εκείνος που τα έχει ανοιχτά, έχει το προνόμιο να διαχειριστεί και μεταχειριστεί τον άλλο με όποιο τρόπο θέλει – στα πλαίσια πάντα της συναίνεσης και του συντρόφου. Χωρίς αναστολές και ντροπές.

Υπάρχουν και στιγμές που κλείνουμε τα μάτια έτσι αυθόρμητα, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Μια εκδοχή έχει να κάνει με το γεγονός πως η ηδονή μας εκείνη την ώρα βρίσκεται στο ζενίθ και μας είναι δύσκολο να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Αφήνουμε όλο μας το κορμί και το μυαλό να παρασυρθούν από το πάθος και την καύλα που μας έχει προκαλέσει ο άλλος.

Κλείνοντάς τα, δίνουμε στον άλλο τη δυνατότητα να αντιληφθεί πως μας έχει παρασύρει σε εκείνο το μονοπάτι της ηδονής και μας οδηγεί προς τη κορύφωση. Θέλοντας να συγκεντρωθούμε σε αυτό που ζούμε, απομονωνόμαστε από το περιβάλλον που βρισκόμαστε ώστε να καταστεί πιο εύκολο, έχοντας ως αποτέλεσμα να δίνουμε έμφαση σε όλες τις άλλες αισθήσεις. Η γεύση και η αφή γίνονται εντονότερες με αποτέλεσμα να νιώθουμε την ηδονή τουλάχιστον τρεις φορές πιο έντονη.

Μια άλλη θεωρία αναφέρει πως το κλείσιμο των ματιών έχει να κάνει με την ικανοποίηση της στιγμής για μια διαφορετική φαντασίωση από αυτή που ζούμε εκείνη τη στιγμή. Το μέρος, η στάση ακόμα και το πρόσωπο, πολλές φορές δε μας βοηθάνε να φτάσουμε σε οργασμό. Για το λόγο αυτό, κλείνουμε τα μάτια και φαντασιωνόμαστε αλλιώς αυτό που μας κρατάει πίσω. Φτιάχνουμε στο μυαλό μας το ιδανικό σκηνικό. Ένα διαφορετικό μέρος, διαφορετική μεταχείριση –πιο άγρια ενδεχομένως-  από τον παρτενέρ ακόμα και αλλαγή της στάσης. Εκείνο το κάτι τέλος πάντων, που θα μας ερεθίσει τόσο πολύ ώστε να μας κάνει να τελειώνουμε ξανά και ξανά. Γιατί κανείς δε γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες μας από εμάς τους ίδιους.

Εναλλακτικά, δίνεται η πιθανότητα πως κλείνουμε τα μάτια μας γιατί υπάρχει κάποιο ίχνος ντροπής και η αίσθηση της άβολης στιγμής. Ιδίως αν είναι οι πρώτες φορές με το σύντροφό μας που έτσι και αλλιώς από μόνο του είναι άβολο.

Παρόλα αυτά, η αίσθηση του να μη βλέπεις τι γίνεται και τι πρόκειται να σου συμβεί, οξύνει τις άλλες αισθήσεις και αυξάνει τη λίμπιντο. Η απουσία της οπτικής επαφής με το ζευγάρι σου μεγιστοποιεί την αγωνία και την περιέργειά σου για αυτό το ευχάριστο που πρόκειται να σου συμβεί. Αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη και σκέφτεσαι όλα εκείνα που σε κάνουν να ηδονίζεσαι και να γίνεσαι μούσκεμα. Είτε από ντροπή, είτε από ηδονή η κορύφωση στο σεξ είναι προσωπική υπόθεση και οφείλεις να την υπερασπιστείς μέχρι τέλους.

Συντάκτης: Αθηνά Συντυχάκη - Θάνου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!