paul3749

Γένος θηλυκού. Κρύβει μέσα της ενέργεια. Κρύβει κι αποτέλεσμα. Έχει μία δύναμη φυσική, που έλκει. Μία γοητεία αλλά και μία ικανότητα ν’ αλλάζει μορφή. Γιατί η έλξη δεν είναι τυχαία. Είναι θέμα των πέντε αισθήσεων. Ξεκινάει απ’ τα μάτια κι έναν έρωτα που κρύβεται πίσω απ’ αυτά. Την όσφρηση και τις χημείες, πίσω από αρώματα και μυρωδιές. Τη γλώσσα και τον τόνο της φωνής. Το άγγιγμα, που διεγείρει κάθε νευρική απόληξη. Και, φυσικά, τη γεύση. Κι ό,τι κρύβει μέσα του ένα φιλί.

Αλλά υπάρχει και μία έκτη. Η οποία αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε πολλά «ναι» κι «όχι». Γιατί είναι εκείνη η διαίσθηση, που μπορεί να πάρει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό κι απ’ την κορυφή να τα ρίξει στα πατώματα. Μαζί κι εσένα. Γιατί η έλξη μπορεί να ‘χει ημερομηνία λήξης και να χαθεί πριν καλά-καλά το καταλάβεις.

Δεν είναι γένος αρσενικού κι υπάρχει λόγος. Ακόμα κι αν εξαιρέσουμε τον γραμματικό προσδιορισμό και τον ερωτικό ηλεκτρισμό σε μια ατμόσφαιρα, το κυρίαρχο μέρος στο παιχνίδι αυτό είναι γένους θηλυκού. Πράσινος φως σημαίνει έλξη. Οτιδήποτε άλλο θέλει προσπάθεια. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι αν ο ένας απ’ τους δύο  συνεχίσει, στο τέλος δε θα έχει την παραμικρή ιδέα για τον λόγο που απέτυχε.

Κινήσεις κι αντιδράσεις, ασυνείδητα, σε οδήγησαν σε λάθη και μη ελκυστικές συμπεριφορές. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως αυτό που κρύβεις συναισθηματικά μέσα σου, αυτό κατά βάθος έλκεις. Λίγο η ανασφάλεια και λίγο ο φόβος είναι αρκετά προκειμένου να μη γίνεις εκείνη η αξία που θα ήθελες απέναντι στις αξιώσεις σου.

Αμήχανες σιωπές και μία έλξη η οποία χάνεται ανάμεσά τους. Για ν’ ακολουθήσει ένα ερωτηματικό που κρύβει τόσες απορίες μέσα του, αλλά και λάθη που έρχονται για να σου αποδείξουν πως η αιτία του κακού είσαι εσύ, μόνο εσύ και κανένας δεν μπορεί να σου κλέψει αυτήν την αποκλειστικότητα. Γι’ αυτό βάλε φρένο στα γκάζια σου και πάρ’ το αλλιώς.

Άφησε την απελπισία σου στην άκρη και ταυτόχρονα θ’ αφήσεις και τον νούμερο ένα παράγοντα απόρριψης της ελκυστικότητάς σου. Κομπλιμέντα, λόγια πολλά και περιττά, δεν είναι λύση ανάγκης. Είναι λύση απελπισίας, η οποία στο τέλος ξενερώνει. Κι αν το μέτρο είναι άριστον, το ίδιο ισχύει και με την επιθετικότητά σου.

Γιατί μπερδεύεσαι. Θεωρείς ότι η αποφασιστικότητα είναι ειλικρίνεια. Έλα, όμως, που οι ηγετικές ικανότητες έρχονται σε κόντρα με κάθε στοιχείο που κρύβει μία σπίθα έλξης. Εν ολίγοις, υπερπροσπαθείς. Κι αν αυτό δεν ξενερώνει, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι. Γιατί είναι αυτή η υπερβολική ανάγκη για επιβεβαίωση που δεν είναι καθόλου ελκυστική.

Είναι κι αυτό το απωθητικό «ό,τι θες εσύ», που έρχεται για ν’ αποκαλύψει την πραγματικότητά σου. Κολλημένο και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι σαν να ‘σαι το τυπάκι του «ναι σε όλα». Ισχυρό μεν αλλά χωρίς καμία πρόκληση. Με φιλοδοξίες αλλά πού πηγαίνεις; Γιατί φιλαράκια δε θα γίνετε. Δε λειτουργεί έτσι. Γι’ αυτό τη φιλική προσέγγιση προσπέρασέ την.

Πρόσεχε, όμως, μη φτάσεις στο άλλο άκρο. Κι αν για ‘σένα είναι κάτι πολύτιμο ή ένα βραβείο στο ράφι του σπιτιού σου, θυμήσου πως τίποτα δε χαρίζεται. Γι’ αυτό μη βιαστείς να δεις το ιδανικό και το δέσεις φιόγκο. Η αξία είναι μέσα στην πορεία της έλξης. Δώσ’ της τον χρόνο που χρειάζεται για ν’ ανεβάσει την τιμή της. Δώσ’ της χρόνο να ξεχωρίσει. Μόνο μην πιέσεις.

Φρόντισε να κρατήσεις την αυθεντικότητά σου. Να ‘σαι εκείνη η αξία που χρειάζεται για ν’ απογειώνεις τους λόγους που κάτι ελκύεται από ‘σένα. Δεν είναι θέμα συγκεκριμένων τρόπων. Αλλά είναι φυσικό επακόλουθο μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Είναι ακόλουθο το οποίο έχεις δημιουργήσει εσύ.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!