Μερικά πράγματα είναι να μη σου συμβούν. Ειδικά όταν πρόκειται για ιδιαίτερες ψυχικές και σωματικές καταστάσεις, δεν είναι εύκολο να το προλάβεις ή ν’ αντιδράσεις. Δεν είναι καθόλου εύκολο, επίσης, να δώσεις εξηγήσεις. Αυτό που πιθανότατα θα συμβεί είναι, δύο μάτια να κοιτάνε αποσβολωμένα και με απορία. Ε, και τι έγινε; Εκτός αν σου έχει τύχει ξανά κι έχεις φροντίσει να ενημερώσεις.
Γιατί ο οργασμός –ναι, ο οργασμός– είναι ένα πολυδιάστατο θέμα που μπορεί να προκύψει απ’ τη συνουσία και τα ατομικά παιχνίδια με το σώμα. Εξαρτάται από βιώματα, ψυχολογικές καταστάσεις της στιγμής καθώς και το χαρακτήρα του καθενός. Όλες οι λειτουργίες του οργανισμού βρίσκονται σ’ εκτόξευση. Εκτός αν βαριέσαι. Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Υπάρχουν όμως και μερικά φυσιολογικά παρελκόμενα. Που όσο ευχάριστος και ηδονικός είναι ένας οργασμός- συνοδευόμενος από στιγμές απελευθέρωσης κι απόλυτης ικανοποίησης, στα τελειώματά του μπορεί να εμφανίσει και κάποιες παρενέργειες. Κι εκεί είναι όπου ο έρωτας, η αγάπη, η χαλάρωση και η απόλυτη ευτυχία δίνουν τη σκυτάλη τους στα «περί-οργασμικά φαινόμενα».
Κι εκεί που θεωρείς ότι ο πονοκέφαλος είναι μια καλή δικαιολογία για την αποφυγή ερωτικής συνεύρεσης, πού να δεις τι γίνεται μ’ εκείνον που ακολουθεί μετά την κορύφωση. Πονοκέφαλος «τύπου 2», χαρακτηρίζεται. Ξεκινάει σαν ενθουσιασμός για να καταλήξει να σπάσει το κεφάλι σου. Οξύς, έντονος και ικανός να χάσεις τον ύπνο σου, αν είσαι νυχτερινό τυπάκι. Γι’ αυτό ξεκίνα να μετράς αντίστροφα. Λίγα λεπτά ίσως είναι αρκετά. Διαφορετικά θέλει το χρόνο του. Υπομονή.
Γείτσες ή «με τις υγείες σου». Όχι δε σε θυμήθηκε κάποιος. Ειδικά εκείνη την ώρα θα ήταν λάθος να το σκεφτείς και πόσο μάλλον να το πεις. Ήξερες ότι φτέρνισμα, καταρροή και οργασμός μπορεί να πηγαίνουν μαζί; Κι όμως. Το νευρικό σύστημα δίνει εντολές. Κι ο εγκέφαλος επίσης. Να ελπίζεις να μη δώσει εντολή στο κέντρο ελέγχου του φτερνίσματός σου, γιατί θα σε ταλαιπωρήσει. Και θα είναι αρκετό.
Εκτός κι αν δάκρυα αρχίσουν να κυλάνε απ’ τα ματάκια σου. Κι άντε να εξηγήσεις ότι δεν είναι δάκρυα απογοήτευσης. Είναι όμως τόσο συνηθισμένο που δε σε κάνει και τόσο ξεχωριστό και διαφορετικό. Εκτός κι αν πλαντάξεις. Ονομάζεται μετα-συνουσιακή δυσφορία και αφορά σταθερές καταστάσεις. Λίγο θλίψη, ανησυχία κι αναταραχή είναι αρκετά για να περιγράψουν αυτό που θα ζήσεις εσύ και ο σύντροφός σου.
Κι αν όλα είναι μια ψευδαίσθηση; Αδύνατον; Ή μήπως αληθινό; Πλεονέκτημα ολίγον. Θέμα ικανότητας του συντρόφου να σε στείλει σ’ έναν άλλο κόσμο και μπράβο του. «Αυξημένη σεξουαλική απόκριση», λέγεται και είναι σαν να πετάς στα σύννεφα. Σαν να βγαίνεις απ’ το σώμα σου. Σαν να βρίσκεσαι σ’ έναν άλλο κόσμο. Δυνατό χειροκρότημα και πολλά μπράβο, πάλι.
Για να φτάσει η στιγμή που θα πάρεις τηλέφωνο στη δουλειά και να δηλώσεις άρρωστος. Βρες μια καλή δικαιολογία γιατί αν αναφέρεις ότι έχεις «σύνδρομο ασθένειας μετά τον οργασμό» δε θα γίνεις και ιδιαίτερα πιστικός. Ακόμα κι αν αφορά -ως επί τον πλείστον- το αντρικό φύλο, είναι ικανό να σε ρίξει στο κρεβάτι. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μετά την εκσπερμάτιση, ο οργανισμός μπερδεύεται και το ανοσοποιητικό αντιδρά. Προσωρινή γρίπη του σεξ, λοιπόν.
Για ν’ ακολουθήσουν ακόμα πιο σπάνιες και απροσδόκητες παρενέργειες. Μ’ έντονους πόνους, οργασμούς στο πόδι και επιληπτικές κρίσεις, τα οποία κινούν το ενδιαφέρον προς μελέτη και έρευνα. Γι΄ αυτό μην απορήσεις αν κάτι σου τύχει ή βιώσεις. Αρκεί να μην τρομάξεις. Μία απάντηση κάπου θα βρεις. Άλλωστε ο έρωτας στην απόλυτη κορύφωσή του, από μόνος του, είναι κάτι μαγικό και όμορφο. Κοίτα να το ζήσεις γιατί το μετά κανείς δεν το ξέρει.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου