p38

Ήξερες πως θα είναι εκεί. Γι΄αυτό και δέχτηκες να πας. Αλλιώς θα είχες προτιμήσει να κάτσεις σπίτι σου. Να αράξεις παρέα με μια μικρή οθόνη και να κοιτάς πώς περνάνε τα πλάσματα της νύχτας. Πώς περνάει κι εκείνος. Σου δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσεις κάτι φρέσκο, ή κάτι που σε τυραννά από το παρελθόν καιρό τώρα.

Κομμάτι του έρωτα ή ενός χωρισμού αποτελεί η μουσική. Ενστικτωδώς, ταιριάζουμε τραγούδια με πρόσωπα κι είτε μας γεννούν όμορφα και γλυκά συναισθήματα είτε μας ξυπνούν αναμνήσεις από εποχές, που θα θέλαμε να διαγραφούν. Όμως, όπως όταν μυρίζουμε ένα άρωμα αυτομάτως εμφανίζεται μπροστά μας το άτομο του οποίου ανήκει, έτσι και με κάποιες μελωδίες όταν το ευαίσθητο τύμπανο διαισθάνεται την εισαγωγή ή το ρεφρέν τους, κάτι μέσα μας ταράζεται. Σαφώς σ΄ένα πάρτι η ένταση των στίχων και των συγχορδιών, που θυμίζουν βράδια πασπαλισμένα με πάθος, μας κάνουν να υπερβάλλουμε και να ενθουσιαζόμαστε, κάνοντάς μας να ξεχωρίζουμε στο πλήθος.

Στην αρχή όλα μπορεί να είναι λίγο αμήχανα, να μη σου δίνεται χώρος να εκφραστείς και να παίξεις το παιχνίδι για το οποίο πήγες σ΄εκείνο το πάρτι. Πάρτι όμως, σημαίνει αλκοόλ και το τραπέζι με τα μπουκάλια σε φλερτάρει, διότι ξέρει πως δε θα καταφέρουν ν΄αντισταθούν η γλώσσα και το σώμα σου μόλις η ουσία φτάσει στον εγκέφαλό σου. Κι ύστερα όλα γίνονται πανεύκολα. Γιατί πάρτι επίσης, σημαίνει πίστα. Κι εσύ είσαι πρώτος στο χορό– ή καλύτερα στο τράβηγμα της προσοχής.

Σίγουρα δε θα μπορέσει να αντισταθεί εάν σε δει να χορεύεις είτε με φίλους, είτε με αγνώστους που καραδοκούν τη θέση που θεωρεί πως του ανήκει. Τα μάτια σου κοιτάνε παντού πέρα από εκεί που βρίσκεται. Ξέρεις πως σε κοιτάει, αλλά εσύ πρέπει να δείξεις επίπεδο και να αφήσεις να έρθει σ΄εσένα. Το ξέρετε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει μεταξύ σας και το αλκοόλ μόνο αλήθειες θα σας αφήσει, να πείτε. Λιώνεις και μόνο στην ιδέα, πως σε κοιτάει και σε σκέφτεται. Βλέπει πως κρατάς απόσταση από όλους και πως μετράς τα ποτήρια που πίνεις. Ξέρει πως δεν έχεις νηφαλιότητα, όμως ούτε είσαι και τύφλα.

Αν πάλι, το σχέδιο είναι να διεκδικήσεις εκείνον, που εμφανίστηκε στη ζωή σου και σ΄έχει ταράξει, τι καλύτερο από το ν΄αρχίσεις να τραγουδάς και να χορεύεις για πάρτη του. Κάθε λέξη και κίνηση ένας δικός σου τρόπος, μια μοναδική διάλεκτος, να του πεις πως τον θέλεις εδώ και τώρα. Ρίχνεις κλεφτές ματιές κι εννοείται επιβεβαιώνεσαι, πως το βλέμμα του είναι καρφωμένο πάνω σου. Ειδικά εκείνη τη στιγμή, που μπαίνει το τραγούδι, που κάθε βράδυ του το αφιερώνεις κι ας μην το ξέρει, η έντασή σου πολλαπλασιάζεται και τα δίνεις όλα για όλα. Δε σε νοιάζει αν γίνεσαι ρεζίλι ή αν ξεφεύγεις λίγο, γιατί θέλεις να σε δει με όλη τη ζωντάνια και την ενέργεια, που σε διακατέχει σαν άνθρωπο. Όλα αυτά είναι που θα αποδώσεις και στη σχέση σας, εάν φυσικά καταλήξετε μαζί πέρα από το αποψινό πάρτι.

Ο χαμηλός φωτισμός πάντοτε βοηθάει έτσι ώστε το φλερτ, να γίνει ακόμα πιο μυστηριώδες και αισθαντικό. Δεν ξέρεις ακριβώς πού ή τι ακουμπάς. Κι αυτή είναι η ωραία φάση των πάρτι. Η συναναστροφή με νέα άτομα ή με παρελθόντα, που δεν ήθελες ποτέ να μείνουν εκεί. Ή κι ακόμη με άτομα, που ποτέ δε θα έπρεπε να ξαναγίνει κάτι, όμως το πάθος ξεπέρασε τον ρεαλισμό και παραδοθήκατε. Έτσι γίνεται. Γίνεσαι ευάλωτος, είσαι εκεί για να περάσεις καλά. Δε σε νοιάζει τίποτ΄ άλλο και δε σε νοιάζει τι θα ξημερώσει το αύριο ή αν θα μείνετε να κοιτάτε μαζί το φεγγάρι μέχρι να εξαφανιστεί.

Καλά έκανες που πήγες. Γιατί το τσαγανό σου κι η ενέργειά σου κέρδισαν. Κι αυτά είναι που κερδίζουν στον έρωτα. Μαζί με τη γουλιά του αλκοόλ, που γλιστράει από τα χείλη του στα δικά σου, τα χέρια του που φωνάζουν κανείς άλλος να μη σε αγγίζει, παίζει το τραγούδι σας ή μπαίνει εκείνο το τραγούδι του οποίου ο στίχος θα σηματοδοτήσει το δικό σας ξεκίνημα. Η νύχτα μυρίζει το δικό του άρωμα και μεθυσμένος κοιτάς τον άνθρωπό σου στα μάτια.

Συντάκτης: Αγγελική Τσιγαρά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!