Και ναι, επιτέλους έφτασε και στη χώρα μας το αντίπαλο δέος του Χ που ονομάζεται «Threads». Το περιμέναμε μ’ ανυπομονησία και στην Ελλάδα -αφού η εφαρμογή στο εξωτερικό ήταν ήδη διαθέσιμη απ’ τον Ιούνιο- και πριν ακριβώς μία εβδομάδα λάβαμε την πολυπόθητη ειδοποίηση στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Instagram που μάς ενημέρωνε ότι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς προφίλ και να ξεκινήσουμε να ποστάρουμε νήματα στους ακόλουθούς μας -που μέχρι πρότινος ήταν τρεις κι ο κούκος- αλλά ο καλός ο ινφλουένσερ όλα τ’ αλέθει και πολύ σύντομα είδαμε ν’ αυξάνονται οι φολλοερς με ραγδαίους ρυθμούς. Τι συγκίνηση ήταν αυτή! 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η εφαρμογή έστειλε ειδοποίηση ότι ο χρήστης @agouraki23 έκανε λογαριασμό και πλέον όλα ήταν μονόδρομος. Δεν μπορούσες να ξεφύγεις απ’ τον εθισμό που σού προκαλούσε. Σελέμπριτι και μη ξεκίνησαν να ποστάρουν τα πρώτα τους Threads κι η αλήθεια είναι πως το έψαχναν κι αυτοί λιγάκι στην αρχή για να είμαστε ειλικρινείς, αφού τα πρώτα τους νήματα θύμιζαν παιδάκια που άνοιγαν το δώρο τους την Πρωτοχρονιά και δεν ήξεραν τι θ’ αντικρίσουν. Ωστόσο, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε ακόμη περισσότερο όταν οι trappers, για κάποιον ανεξήγητο λόγο ενεπλάκησαν σε διαμάχες μ’ οποιονδήποτε έτυχε να βρεθεί στον δρόμο τους στο περιβάλλον των «Threads».

 

 

Δημοσίευση από @natalia_germanou
Προβολή στο Threads

 

Δημοσίευση από @kmetaxa
Προβολή στο Threads

 

 

Δημοσίευση από @lepa_official
Προβολή στο Threads

 

Τι είναι το Threads;

Είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής ατακών όπως το παλιό ορθόδοξο Twitter, κι αν οι περισσότεροι από εσάς διχάζεστε ακόμη για το αν πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό ή όχι, αρκεί μονάχα να σάς πω τούτο· θυμίζει έντονα την πλατφόρμα του Twitter πριν γίνει Χ και πριν πάρει όλες τις αναβαθμίσεις και πιστέψτε με λίγα εικοσιτετράωρα εκεί, θα σάς χαρίσουν καινούργιο συκώτι. Φυσικά, όπως όλες οι εφαρμογές της Meta έχει κι αυτή τις ιδιαιτερότητές της, πράγμα που καταλάβαμε κι εμείς μέσα σε μία εβδομάδα ενώ τη χαρχαλεύαμε. Μικρά μυστικά για μύστες όπως ακριβώς τα θέλει ο Ζούκι:

  • Αν κρατήσεις παρατεταμένα το βελάκι αυτομάτως θα σού ανοίξει παράθυρο για κοινοποίηση. Αυτό το είδαμε σε πάνω από 292.827.260 νήματα όλη την εβδομάδα. Αν πατήσεις παρατεταμένα το εικονίδιο της αναδημοσίευσης τότε θα σού κάνει παράθεση και θα μπορείς να σχολιάσεις κι εσύ το νήμα ενός σελέμπριτι για παράδειγμα, με τον δικό σου τρόπο. Πάμε όμως στα πιο σοβαρά:
  • Τα νήματα που θα δημοσιεύσεις έχουν όριο 500 χαρακτήρων.
  • Έχεις χρονικό όριο (max 5′) στα video που θέλεις ν’ ανεβάσεις.
  • Μπορείς ν’ ανεβάσεις ταυτόχρονα μέχρι και δέκα (!) φωτογραφίες σε carousel αλλά να κάνεις και συνδυασμό με video.
  • Μπορείς ν’ απαντήσεις με ηχητικό ή να κάνεις Threads που να περιέχουν ηχητικό μήνυμα με όριο 30″.
  • Τα videos καλό θα είναι να έχουν ανάλυση 1080x1920px. Στη φωτογραφία μπορεί να δεχθεί κι υψηλότερη ανάλυση απ’ αυτή των 1920px.
  • Αφού δημοσιευθεί το Thread σου και θέλεις ν’ αλλάξεις κάποιο σημείο στίξης ή να το αναδιατυπώσεις, έχεις μόνο πέντε λεπτά στη διάθεσή σου για να επεξεργαστείς το σχόλιό σου ή το βίντεό σου και θα δεις ότι όταν θα πας να το κάνεις θα σού βγάζει ένα ωραιότατο χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα. Αν είσαι και fan των deadlines θα το αγαπήσεις. Αν πάλι όχι, τότε απλά προσπαθείς να προλάβεις τον χρόνο.
  • Οι διαστάσεις κοινοποίησης του σε Instagram post είναι στις διαστάσεις ενός Instagram story και το φόντο βγαίνει αυτόματα.
  • Το bio σου θα πρέπει να είναι μέχρι 150 χαρακτήρες. Προφανώς, και δε θα γράψεις εκεί την ιστορία της ζωής σου. Λίγα πράγματα και με νόημα.
  • Μπορείς να επιλέξεις μόνο ένα hashtag. Ξέρω αυτό είναι κάπως απογοητευτικό για αρχή, όμως στην πορεία θα ρυθμιστεί, ειδικότερα όταν έρθουν και οι πρώτες αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν αρκετά απ’ τα features. Αξίζει να σημειωθεί ότι δε βάζεις # και γράφεις τη λέξη που θες, αλλά θα πρέπει να πατήσεις το εικονίδιο # και μετά να γράψεις το hashtag που θέλεις να συμμετέχει το νήμα σου.

Είναι τα Threads το νέο Νewsroom;

Δείχνει ότι ενδιαφέρεται κάπως να γίνει, καθώς ότι συμβαίνει ανεβαίνει κι εκεί, όπως γίνεται και τώρα με το Χ. Το μόνο αρνητικό είναι πως μέχρι πρότινος δεν έχει τα trends κι είναι κάτι που αναμένουμε μ’ αγωνία. Μάλιστα αξίζει ν’ αναφέρουμε, πως πριν μερικές ημέρες ξεκίνησαν να τρέχουν τα πρώτα στατιστικά όσον αφορά τα reposts, τα likes και τις παραθέσεις, αλλά και τα παιχνίδια του αλγόριθμου.

Όμως ο αλγόριθμος δε σταματά εκεί, καθώς εκτός απ’ τις επαφές σου στο Instagram, σού εμφανίζει κι άτομα με κοινά ενδιαφέροντα ή κοινούς ακόλουθους. Θα λέγαμε ότι είναι και το dating app του μέλλοντος. Ήδη εκτός απ’ τις ειδήσεις, θα έχεις την ευκαιρία στην αρχική σου να παρακολουθήσεις και κάποια καλλιτεχνικά αισθησιακά καρέ και ν’ αλληλεπιδράσεις με τους δημιουργούς τους, γιατί όπως και να το κάνουμε κάποιοι αντιλήφθηκαν το πώς θα εκτοξευτεί η εφαρμογή τους επόμενους μήνες κι αποφάσισαν να το το συνδυάσουν με τα βασικά χαρακτηρστικά του instagram.

Πλέον όμως το ερώτημα που επικρατεί σ’ όλο τον σοσιαλμιντιόκοσμο είναι ένα· ποιος θα επικρατήσει στο τέλος; Ο Elon με το πολλά υποσχόμενο και συνδρομητικό Χ του aka Twitter ή ο Ζούκι  με την αυτοκρατορία της Meta που έφερε νέα πνοή στα social media και μάς θύμισε λίγο αυτά τα παρείστικα post που κάναμε στα ξεκινήματα του Facebook o ένας στον τοίχο του άλλου;

Βρες το pillowfights.gr στο Threads

 

Δημοσίευση από @pillowfights.gr
Προβολή στο Threads

 

 

Δημοσίευση από @pillowfights.gr
Προβολή στο Threads

 

 

Δημοσίευση από @pillowfights.gr
Προβολή στο Threads

 

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος