ojhilhjgm

Οι φίλοι αποτελούν από τις σημαντικότερες σχέσεις ζωής που θ’ αποκτήσει κανείς. Τι δεν έχουμε μοιραστεί μαζί τους: Έρωτες, χωρισμούς, πλάκες, γκάφες, ευτυχία, στεναχώρια, μετακομίσεις, προαγωγές, απογοητεύσεις, θυμούς, ξεφτιλίκια, μεθύσια και γουρουνιές. Κι είναι και μερικοί που μπορεί να είμαστε φίλοι από τότε που της μόδας ήταν το κούρεμα καπελάκι· ξέρεις, εκείνο το φρικτό χτένισμα που ευχόμαστε να είχαμε κάψει τη φωτογραφία μας μαζί με τον κομμωτή μας το έκανε. Μας ενώνουν πολλά, τόσα που η σχέση μας μοιάζει άφθαρτη.

Οι φίλοι μας μάς ξέρουν από την καλή κι από την ανάποδη- και κυρίως από την ανάποδη. Ξέρουν τα πιο κρυφά μυστικά μας, ξέρουν τις γκάφες και πάνω απ’ όλα ξέρουν όλα, μα όλα τα γκομενικά μας. Τις ατάκες-διαμάντια που έχουμε ξεστομίσει για να φλερτάρουμε με μεγάλη αποτυχία κι εκείνες που ως θαύμα έφεραν επιτυχίες. Τι μας πληγώνει, τι μας ανάβει, τι μαλακίες έχουμε παίξει σε ανθρώπους. Όπως, ξέρουν πολύ καλά, κι αν είμαστε και λίγο καζανόβες, αν φλερτάρουμε απλώς και μόνο για ν’ αυξήσουμε τον αριθμό των κατάκτησεών μας, αν στα ερωτικά μας τα κάνουμε λιγάκι σκατά. Τα ξέρουν όλα, γιατί πολύ απλά και ξεκάθαρα υπήρξαν κι εκείνοι συνεργοί στο έγκλημα.

 

 

Μέχρι που αρχίζουν τα δύσκολα, όταν μια μέρα ξυπνήσεις και ξαφνικά παρατηρήσεις πως το αδερφάκι του κολλητού μοιάζει πολύ όμορφο απόψε. Σαν να μην υπήρχε πριν και ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά σου ολόλαμπρο και σέξι. Κι αυτό, γιατί συνήθως μπαίνει ένα αόρατο απαγορευτικό σε τέτοιες καταστάσεις, ένα συρματόπλεγμα που διαχωρίζει τις σχέσεις και κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Ένα όριο που άρχισε να μην είναι και τόσο ευδιάκριτο, τελικά.

Σαν κάτι να πεταρίζει, σαν κάτι να θυμίζει εφηβεία. Σκέφτεσαι σαν σπουδαίος μαφιόζος πώς να μη σε πάρουν χαμπάρι, ούτε ο κολλητός, ούτε ο αδερφός ή η αδερφή τους, όμως κοκκινίζεις κάθε φορά που σε κοιτάει. Και μάλιστα, αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει μια κάποια ανταπόκριση. Βέβαια, άντε να το πεις στο κολλητάρι, που γνωρίζει πως μόνο λευκό δεν είναι το ερωτικό σου μητρώο. Αντίθετα, γεμάτο παραπτώματα και σκανταλιές. Άντε να τον πείσεις πως άλλαξες, άντε να πείσεις πως είναι διαφορετικά αυτή τη φορά τα όποια αισθήματα κι οι προθέσεις σου είναι αγνές. Αναρωτιέσαι, αν αυτό το απογοητευτικό είναι που τα κάνει όλα να μοιάζουν πιο ερωτικά. Αν αξίζει να θέσεις σε ρίσκο, όχι μία σχέση αλλά δύο, μιας και μια ερωτική σχέση που δε θα πάει καλά μπορεί να σημαίνει πως θα χαλάσει και μια φιλία.

Η μια ματιά γίνεται δύο, οι δύο δεκατέσσερις, σκάει και το πρώτο dm. Έχετε ξεκινήσει κανονικότατο κρυφτούλι. Παίζεις με τη ζωή σου -το ξέρεις- αλλά θες να το τολμήσεις. Σε παίρνει το κολλητάρι και βρίσκεις δικαιολογίες, αισθάνεσαι σαν να έχεις παράλληλη σχέση, σαν να είναι ο καλύτερός σου φίλος ο γάμος σου και το αδερφάκι του ο παράνομος δεσμός σου. Κι όλα αυτά, ενώ είναι ακόμη στο επίπεδο το πλατωνικό, χωρίς καν να έχει προχωρήσει η κατάσταση. Εδώ μιλάμε για οικογενειακή υπόθεση, που είναι από μόνη της πολύπλοκη- πόσω μάλλον να μπλέξεις κι έναν έρωτα. Σαπουνόπερα έχει γίνει η ζωή σου, σκέφτεσαι, κάθε που κανονίζεις έξοδο και με τους δύο και κρύβεσαι ως κι από τον εαυτό σου.

Είναι άβολο, σύμφωνοι. Δεν είναι όμως και το τέλος του κόσμου. Έχει ρίσκο -μεγάλο- όμως οι φίλοι που ήταν μαζί μας όταν είχαμε μαλλί καπελάκι (όπως είπαμε και στην αρχή0 δε θα μας ρίξουν στην πυρά επειδή ερωτευτήκαμε- ακόμα και τ@ αδερφ@ τους. Μπορεί να χρειαστούν λίγο πιο ξεκάθαρα όρια, μπορεί να μη μοιράζεστε κάθε λεπτομέρεια της σεξουαλικής σου ζωής κι αν πληγώσεις το αίμα του να μην μπορείς να του κλαφτείς, όμως θα σε αφήσει να το ζήσεις. Και πού ξέρεις, κάπως έτσι προκύπτουν κι οι πιο γερές κουμπαριές- να τα λέμε κι αυτά.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου