Article of the day: Η Χρυσούλα Τ. προτείνει 5 τρόπους να καθυστερήσεις την κορύφωση! Δες εδώ.

pillow481

Αν υπάρχει χημεία με κάποιον που γνωρίζουμε, αυτό είναι εμφανές από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στον έρωτα δεν υπάρχει μόνο το κόκκινο, το άσπρο ή το μαύρο. Αποτελείται από μια παλέτα γεμάτη χρώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα χρώματα μπλέκονται και τότε το αποτέλεσμα είναι μαγικό και μοιάζει με ηλιοβασίλεμα. Η επικοινωνία είναι το βασικότερο συστατικό μίας σχέσης. Είναι το πινέλο που θα χρησιμοποιήσουμε για να ανακατέψουμε τα χρώματα, το οποίο αν δεν είναι κατάλληλο, το αποτέλεσμα θα σίγουρα είναι υπό του μετρίου.

Η εγκεφαλική επικοινωνία είναι σημαντικότερη απ’ τη σαρκική. Εάν τα βρίσκετε εγκεφαλικά, είναι πολύ πιθανό να ταιριάξετε σε όλους τους τομείς. Η επικοινωνία κάποιες φορές είναι πιο εύκολη όταν δεν γίνεται προφορικά. Ένας τρόπος επικοινωνίας είναι κι η ανταλλαγή μηνυμάτων και με τον τρόπο αυτό συχνά αισθανόμαστε πιο άνετα να αποτυπώσουμε τις σκέψεις ή τις επιθυμίες μας. Μπορούμε ν’ ανοιχτούμε με μεγαλύτερη ευκολία στο άλλο άτομο. Συζητάμε μαζί του όλα εκείνα που ντρεπόμαστε να ξεστομίσουμε δια ζώσης, είτε στο φως της μέρας είτε στο σκοτάδι.

Όσο περισσότερο καλλιεργούμε την μεταξύ μας επικοινωνία, τόσο καλύτερα μαθαίνουμε τον άνθρωπό. Γνωρίζουμε τι του αρέσει και τι διεγείρει τη φαντασία του. Ο τρόπος που επικοινωνούμε εγκεφαλικά, μας δίνει στοιχεία για το αν θα ταιριάξουμε. Η ερωτική χημεία μέσω μηνυμάτων κάποιες φορές είναι ενδεικτική και της χημείας στο κρεβάτι. Μπορεί να αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο μια πρόβα. Συζητώντας με το άτομο που μας ενδιαφέρει όσα μας αρέσουν στο κρεβάτι, μπορούμε να μάθουμε αν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και γούστα και σ’ αυτόν τον τομέα ή όχι.

Αν δε μας αρέσει η επικοινωνία πριν την επαφή, από την ανταλλαγή μηνυμάτων ακόμα, έχουμε την επιλογή να σταματήσουμε κάθε επαφή προτού φτάσουμε στο σημείο της σωματικής επαφής. Η δυνατότητα να αντιληφθούμε ποιον έχουμε απέναντί μας και πώς σκέφτεται πριν προχωρήσουμε θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ζώνη ασφαλείας που μας γλιτώνει από αμήχανες στιγμές.

Αν ταιριάζετε εγκεφαλικά, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και σωματική έλξη και επικοινωνία. Προετοιμάζουμε την κατάσταση πριν έρθει, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πετύχει. Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, μάς προσδίδει αυτοπεποίθηση και σιγουριά πως θα τα καταφέρουμε. Μιλάμε ξεκάθαρα για εκείνα που μας αρέσουν, που εξάπτουν τη φαντασία μας και για όσα θα θέλαμε να δοκιμάσουμε.

Πρώτα επικοινωνούν τα μυαλά και μετά τα σώματα. Το αντίστροφο είναι εφικτό να συμβεί, αλλά δεν υπόσχεται να κρατήσει. Το μυαλό δίνει το ερέθισμα για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Μέσω μιας ανοιχτής επικοινωνίας επιτυγχάνεται ουσιαστική γνωριμία. Γνωρίζεις κάθε πτυχή του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου, σε όλους τους τομείς. Ξέρεις τι να περιμένεις και το ενδεχόμενο απογοήτευσης απομακρύνεται.

Η εγκεφαλική επικοινωνία υπόσχεται και μια επιτυχημένη σωματική επαφή. Τα σώματα γνωρίζουν ακριβώς τον τρόπο που θα κινηθούν κι εκείνη τη στιγμή απλώς αφήνουν στην άκρη τις δεύτερες σκέψεις. Αποτυπώνονται στο υποσυνείδητο όσα έχετε συζητήσει και παίρνουν μορφή έκφρασης με κινήσεις. Η χημεία σας στο κρεβάτι αντικατοπτρίζει την εγκεφαλική σας χημεία. Αν σε ερεθίζει μόνο στη σκέψη, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κατακτήσει και το σώμα σου.

Συντάκτης: Αγγελική Παπαδάκη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα