pillow4814

Σε αγαπάει, λέει, κι εσύ το πιστεύεις. Αλλά έχει και παιδιά, δε γίνεται να τα εγκαταλείψει, για χάρη τους μένει με έναν άνθρωπο που δεν ποθεί. Έτσι δηλώνει κι εσύ το δέχεσαι. Δεν είσαι εξάλλου το μόνο άτομο που βιώνει κάτι τέτοιο. Με σένα ισχυρίζεται πως τα πράγματα είναι διαφορετικά, πως είσαι το μοναδικό άτομο που καταλαβαίνει όσα περνάει και στέκεται συνεχώς πλάι του/της. Εσύ είσαι κάτι πολύτιμο σύμφωνα με τα λεγόμενά του/της, όπως ήταν και το άτομο που κάποτε ερωτεύτηκε και έκαναν οικογένεια. Σίγουρα η ζωή δεν είναι ένα συμβόλαιο που διαβάζουμε τους όρους, τους αποδεχόμαστε και υπογράφουμε, ώστε να ξέρουμε ότι δε θα προκύψουν ποτέ απρόοπτα, καθώς τα κύματα και οι φουρτούνες κάνουν συχνά την εμφάνισή τους.

Ακόμα θυμάσαι την ημέρα που πέρασε την πόρτα του γραφείου και τα μάτια σας διασταυρώθηκαν. Ήταν η πρώτη ματιά, η πρώτη φορά που ένιωσες αληθινά αισθήματα. Μπορείς άραγε να τιμωρήσεις κάποιον που αγαπάς; Και αν ναι, πώς; Πιθανόν στην αρχή δεν ήξερες την αλήθεια, μετά ωστόσο την έμαθες. Εκείνες τις ώρες που δεν μπορούσατε να είστε μαζί κι εσύ απορούσες τι ήταν αυτό που δυσκόλευε τη μεταξύ σας ένωση, τις μέρες που χανόταν, η τρέλα κατέκλυζε το μυαλό σου. Κι όταν έμαθες την αλήθεια, καθόλου εύκολο δε σου ήταν, δεν αντέχεται καμιά φορά η άτιμη! Και πριν το χαρακτηρίσετε ανήθικο, καταλάβετε τι πάει να πει για αγάπη. Και πριν κρίνετε που εξαιτίας ενός τρίτου συντρόφου υποφέρει ένας άλλος σύντροφος, προσπαθήστε να δείτε πίσω απ’ τα προφανή. Απ’ τη μια τα συναισθήματα κι απ’ την άλλη ενοχές και προσπάθειες φυγής.

Δεν είναι εύκολο να κρύβεσαι, να φοβάσαι μη σε δούνε γνωστοί, να μην μπορείς να φιλήσεις τον άνθρωπό σου σε εξωτερικό χώρο, να μην μπορείς να μιλήσεις στην οικογένειά σου. Θα αρχίσουν να σου λένε για τη ζωή σου που χαραμίζεις, για τα χρόνια που θα φύγουν, ενώ εσύ δε θα φτιάξεις οικογένεια, για την έλλειψη ενός δικού σου, ολόδικού σου ανθρώπου. Κι αν ο νους συνηγορεί υπέρ τους, η καρδιά σου ανήκει στο μπλεγμένο σε δυο ζωές άτομο. Το άλλο ταίρι που έχει το ταίρι σου αδικείται, γιατί δεν είναι σωστό να μην ξέρει την πικρή αλήθεια, ωστόσο και εσύ δε νιώθεις όμορφα, αφού γίνεσαι συνένοχος σε μια ιστορία που στο τέλος της μέρας οι ήρωες δεν καταλήγουν μαζί.

Και όμως, είσαι πλάι στο ταίρι σε ό,τι χρειαστεί, έτοιμος να προσφέρεις οποιαδήποτε συναισθηματική και ίσως και οικονομική στήριξη. Το δύσκολο με την οικογένεια που έχει ο/η σύντροφός σου είναι ότι δεν έχεις να κάνεις με μια σχέση που τελειώσει, αλλά με ένα πρόσωπο που έχει παράλληλη σχέση και στο τρίγωνο αυτό είσαι μπλεγμένος κι εσύ. Πολλές φορές έχεις αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις, αλλά σε κρατάνε περισσότερα απ’ όσα σου λένε να φύγεις.

Δεν μπορεί κανείς να υποδείξει τι είναι «σωστό» σε κανέναν, συχνά τα αισθήματα δεν ορίζονται, αλλά σημασία έχει να βρεις έναν άνθρωπο που θα νιώθεις πως είναι το άλλο σου μισό, που δε θα έχει δυο σπίτια, δυο συντρόφους, μια καρδιά χωρισμένη στα δύο. Γιατί η αλήθεια μπορεί να έχει τις λέξεις εκείνου που την εκφράζει, ωστόσο υπάρχει και η πραγματικότητα και αυτή έχει μόνο ένα πρόσωπο.

Συντάκτης: Γεωργία Κοκκονούζη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα