Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

%cf%81%cf%84%cf%85

Κάνουμε σχέσεις με ανθρώπους με τους οποίους δενόμαστε, κάνουμε όνειρα για το μέλλον, συγκατοικούμε, επενδύουμε. Μέχρι που έρχεται η στιγμή που αλλάζουν όλα. Ξαφνικά μπαίνει κάποιος άλλος άνθρωπος στη ζωή σου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ξαφνικά βρίσκεσαι μαζί του έξω για φαγητό, για ποτό, που οδηγεί σε δεύτερο φαγητό και δεύτερο ποτό, που οδηγούν σε άλλα πράγματα. Κι εκείνη η σύνδεση, που έρχεται σιγά σιγά και ροκανίζει την υπάρχουσα σχέση, κάνει την απιστία πολύ σοβαρότερη. Γιατί είναι συνειδητότατη επιλογή.

Οι λόγοι ποικίλουν. Είτε δεν παίρνεις την απαραίτητη προσοχή από το ταίρι σου, είτε λείπει η συναισθηματική σύνδεση, βαρέθηκες αλλά η ρουτίνα σε κρατάει, κολακεύτηκες ή άνοιξε μια πόρτα επικοινωνιακή που δεν ήξερες καν ότι μπορείς να έχεις μ’ έναν άνθρωπο. Όπως και να έχει κι οποίοι και να είναι οι λόγοι, η απιστία είναι πια γεγονός. Και το μόνο που δε θέλει κανείς κάνοντας μια παράλληλη σχέση, είναι να τον πιάσουν. Οπότε και προβαίνει σε πράξεις που θα βοηθήσουν να μείνει αυτό ακριβώς. Κρυφή.

 

Υστερικές πράξης αγάπης

Μεγάλες εκδηλώσεις αγάπης που όμως δεν έχουν την αύρα της οικειότητας και της ανάγκης για προσφορά, μα αντίθετα είναι μια υστερική επίδειξη καλών τρόπων. Είναι χαρακτηρισμένες από άγχος και στρες ενώ θα δεις ότι χρειάζεται άμεση επιβεβαίωση από το αν σε καλύπτουν. Σίγουρα μια πιο πονηρεμένη από εμένα θα έλεγε ότι αυτό είναι από μόνο του red flag παρ’ όλα αυτά αν δε δώσεις σημασία πολύ πιθανό να μην το καταλάβεις ποτέ.

 

Σόσιαλ με σβησμένα μηνύματα

Πλέον, οι περισσότερες απιστίες ξεκινούν μέσα από τα social media. Ένας άνθρωπος, λοιπόν, ο οποίος θέλει να κρύψει την απιστία του δεν αφήνει ποτέ ίχνη. Δε θα βρεις ποτέ μηνύματα από φίλους, φίλες, ξαδέρφες και θείους στα social του. Όλα θα έχουν διαγραφεί και θα υπάρχουν μόνο αυτά τα οποία πρέπει να δεις για να πεισθείς ότι όλα είναι καλά.

 

 

 

Κωδικοί παντού

Όλοι μας χρησιμοποιούμε έξυπνες συσκευές. Κι όλοι μας στα κινητά μας έχουμε κωδικούς. Για να κρύψει κάποιος την απιστία του το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι ν’ αλλάξει κωδικούς κι όπου δεν είχε να βάλει. Τους οποίος κωδικούς θα φροντίσει επιμελώς να μη σου δώσει. Βέβαια πρόσεξε μην μπερδέψεις το παραπάνω με την ανάγκη διατήρησης ατομικότητας και προσωπικών δεδομένων, που κάθε άνθρωπος διατηρεί το δικαίωμα να έχει.

 

Δασκαλεμένοι όλοι να πουν την ίδια ιστορία

Όπως κι εσένα θα σε κάλυπταν οι φίλοι σου για το οτιδήποτε, έτσι και το ταίρι θα το καλύψουν οι δικοί του. Μια απιστία μπορεί να μείνει κρυφή όταν είναι καλά δασκαλεμένοι οι φίλοι μας. Γιατί φυσικά αυτοί θα είναι και το άλλοθι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Άρα, αν οι ιστορίες συμπίπτουν σε βαθμό τελειότητας και μοιάζουν από σενάριο, ενδεχομένως να είναι όντως σενάριο.

 

Gaslighting

Η χειρότερη πιθανή αντίδραση μετά από μια απιστία, είναι η ανάγκη να σε βγάλει τρελό ο άνθρωπός σου ως προς όσα σταδιακά ανακαλύπτεις. Οτιδήποτε βρεις είναι στο μυαλό σου. Η ανασφάλειά σου σε κάνει τρελό. Μα πώς είναι δυνατόν να ρωτάς κάτι τέτοιο, θα σε ρωτήσει ξανά και ξανά, μη δίνοντας ούτε μία ξεκάθαρη απάντηση και θολώνοντας το τοπίο.

 

Επίθεση στο ήθος του αντιπάλου

Αρκετοί είναι αυτοί που ξεκινούν να βγάζουν από το πουθενά στη φόρα όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του συντρόφου τους, ώστε να νιώσουν αυτοί καλύτερα γι’ αυτό που έκαναν. Ουσιαστικά θέλουν να δώσουν ένα ελαφρυντικό στον εαυτό τους για την πράξη τους. Έτσι, ξαφνικά ό,τι κι αν κάνεις κι ό,τι κι αν λες θα φαντάζει αδιανόητα ανυπόφορο, ενώ δε θα υπάρχει ταυτοχρόνως καμία διάθεση για να τα βρείτε. Μάλιστα, οι καβγάδες θα αποτελέσουν και το τέλειο άλλοθι για να φύγει από το σπίτι, να αποφύγει τις κλήσεις σου, να αναβάλει τη συνάντησή σας, έχοντας το πεδίο ελεύθερο.

 

Ωστόσο αξίζει να πούμε και το εξής. Πολλές φορές, επειδή κουβαλάμε τραύματα και δικούς μας δαίμονες, μπορεί να παρεξηγήσουμε τις προθέσεις και τις πράξεις τον ανθρώπων μας, να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις και ν’ αφήσουμε τη φαντασία μας να παίξει πολύ, πολύ κακό παιχνίδι. Οπότε πριν τα διαλύσουμε όλα, ας βεβαιωθούμε ότι υπάρχει και κάτι που αξίζει να διαλυθεί.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Θεοδώρα Αντωνιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου