Πάντα είναι ωραίο ένα χαλαρό φλερτάκι στη ζωή, ειδικά όταν αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια λίγο πιο σταθερή αλλά και πάλι χωρίς πολλές δεσμεύσεις κατάσταση. Ξέρεις ότι έχεις κάπου να στείλεις ένα μήνυμα για μια βραδινή βόλτα τις απαγορευμένες ώρες που κυκλοφορούν τα παράνομα ζευγαράκια. Μέχρι εκεί. Δε σε νοιάζει και πολύ να χαρακτηρίσεις κάπως αυτό το φλερτ αφού οι ταμπέλες συνήθως περιπλέκουν τα πράγματα αντί να τα ξεδιαλύνουν. Αυτό που σε καίει είναι ότι περνάς καλά για όσο κρατάει το ραντεβού, αλλά δε θα στείλεις και μήνυμα την επόμενη μέρα αν δεν έχει αφεθεί υπονοούμενο ότι θα ξαναβρεθείτε. Όχι για να κρατήσεις ύφος, αλλά γιατί πραγματικά δε σε νοιάζει και τόσο.

Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη στο μυαλό σου και η φύση της σχέσης έχει εκείνη τη μυστηριώδη χροιά που από μόνη της είναι ικανή να σε εξιτάρει. Δεν είναι ότι ζεις κάτι απαγορευμένο ή με το λάθος άτομο, απλώς δεν πάει η κατάσταση κοντά στη δέσμευση, λόγω του ότι είναι νωρίς ή λόγω του ότι δεν πάει γενικώς. Δεν έχεις κάτι να σε αγχώνει, μέχρι που έρχεται η φάση σας ως θέμα σε χαλαρή συζήτηση με φίλους, με το άλλο άτομο να πιέζει για δηλώσεις.

Σου πέφτει λίγο βαρύ το νέο, δεν ξέρεις και πώς να αντιδράσεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, καθώς σε πιάνει απροετοίμαστο κι ίσως επί τούτου. Τώρα περνάνε από το μυαλό σου πάμπολλες δικαιολογίες να αρνηθείς ευγενικά μια πιθανή εκ νέου συνάντηση κι άλλες τόσες σκέψεις που σου λένε ότι μάλλον όλο αυτό το χαλαρό κι αέρινο ήταν μόνο στο μυαλό σου.

 

 

Κι η αλήθεια είναι ότι όταν οι φίλοι δεν κρατάνε κανένα πρόσχημα, η κατάσταση ξαφνικά δείχνει να σοβαρεύει ή να την τραβάει κάποιος από τα μαλλιά. Κι εσύ δε θες κάτι τέτοιο, περνάς πολύ ωραία, αλλά όσο διαρκεί το ραντεβού. Δεν είσαι για κάτι παραπάνω, έτσι νιώθεις ότι στήνεται ένα σχέδιο για να σε πάει σε συναισθηματικά μέρη που δε θέλεις να πας.

Είναι σαν να χρειάζεται ξαφνικά να δώσεις λογαριασμό για κάτι που δεν ξέρεις κι εσύ πώς σου κάθεται. Είναι συναισθηματικός εκβιασμός που ίσως να προκύπτει από καλή πρόθεση κι αγαθά κίνητρα, μα δεν παύει να είναι περιττός όταν σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Από την άλλη πλευρά, γυρίζει στο μυαλό σου, ότι δε θες να μαθευτεί παρά έξω γιατί δεν ξέρεις αν θα έχει διάρκεια η όλη κατάσταση. Είναι μια όμορφη ξεπέτα, μια γλυκιά στιγμή απόδρασης αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι ότι έχετε και τόσα πολλά κοινά ως άνθρωποι, ούτε δένετε ιδιαίτερα στη μικρό-κουβέντα που κάνετε. Ίσως και να μια ψιλό καταδικασμένη κατάσταση αν πάρει μια πιο σοβαρή χροιά, σκέφτεσαι. Ναι μεν υπάρχει ερωτική χημεία, αλλά δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω. Αν το μάθει η παρέα δημιουργούνται κάποιες προσδοκίες για τη νέα δυναμική που σχηματίζεται την οποία και επιθυμείς να αποφύγεις, αφού δε βλέπεις μέλλον στην όλη κατάσταση.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξηγήσεις -με επιδέξιο πάντα τρόπο- πως καλό θα ήταν να μείνει, προς το παρόν, η μεταξύ σας σχέση για εσάς. Μην προσπαθήσεις να το πεις εμμέσως, ούτε όμως πρέπει να γίνεις επιθετικός. Φιλική συμβουλή: Αν είναι να τελειώσει η όλη κατάσταση δε χρειάζεται να πληγώσεις έναν άνθρωπο χωρίς λόγο, οπότε καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις πως δεν έχεις περισσότερα να προσφέρεις. Γιατί και το «προς το παρόν» ακούγεται ελπιδοφόρο στα μάτια του ερωτευμένου. Κι είναι άδικο για σένα να σε στήνουν στον τοίχο για κάτι παραπάνω, μα άδικο και για εκείνον που σε επιθυμεί, να νομίζει ότι μπορεί να σε έχει.

 

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου