Τα άστρα και τα ζώδια τους φέρανε εμπόδια, αχ τι κι αν μιλούσαν οι ειδικοί για τον ανάδρομο Ερμή, τι κι αν προειδοποιούσαν πως θα έχουν δύσκολο καλοκαίρι κάποια ζώδια, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα βίωνε η μπασκετική ομάδα του Πειραιά, ιχθείς γαρ βλέπετε.

Το χάσανε το παλικάρι ακούτε χριστιανοί (και μη), το χάσανε το παιδί σας λέμε, τους έφυγε το κορμί λέμε (μα φυσικά μιλάμε για τον Κώστα Σλούκα). Πλέον στέκουν στο λιμάνι να τον κοιτούν που φεύγει, με το χέρι στη μέση να τον ρωτούν όλο νόημα «Σε γουστάρει η χωριάτισσα Κωστάκη;» και κάπου εδώ ας δώσουμε τον σεβασμό μας στη θεά Τζένη Μπότση που μας χάρισε αυτή την ατάκα με αυτό το ύφος.

Όμως, ο Κωστάκης, ή αλλιώς ο Σλούκυ Λούκ δεν πήγε επαρχία, αλλά ανέβηκε λίγο πιο βόρεια, προκειμένου να φορέσει την πράσινη εξάστερη φανέλα, βλέπετε το παιδί ήθελε να είναι βασικός (κι αυτό κάτι μάς θυμίζει από την εγχώρια σελέμπριτι ζωή, εδώ που τα λέμε- αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην όμορφη Κατερίνα μας).

Χωρίς να βρει καθόλου κίνηση λοιπόν στην Λ. Κηφισίας, προσθέτοντας κιόλας στον τραπεζικό του λογαριασμό 3,3 εκατομμύρια για την επόμενη τριετία, έκανε την 8η του Ιούλη τη θερμότερη μέρα της χρονιάς, οριακά με λίγη δόση υπερβολής (ή και καθόλου) της δεκαετίας θα μπορούσαμε να πούμε. Όλα για (σένα) εκείνον απόψε μιλάνε (που λέει κι ο Οικονομόπουλος) Κώστα μας, μίση, πάθη (καρδιοπάθειες), ταραχή στις ψυχές των φιλάθλων έφερες, ανάμεικτα συναισθήματα: από τη μια πικρία, από την άλλη παροξυσμό.

Επίσημα ανακηρύσσεται το πρόσωπο του καλοκαιριού, εκείνοι που τον είχαν σαν θεό τους με το ονειρικό τρίποντο (καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα) πλέον τους είναι στην κυριολεξία κόκκινο πανί, εν αντιθέσει με την πράσινη πλευρά, όπου έγινε θεός ήλιος καλοκαιρινός. Πάντως για να είμαστε αντικειμενικοί (όσο, μπορούμε δηλαδής), αν ταίριαζε ένας τίτλος στη σημερινή ημέρα είναι ξεκάθαρα το “karma is a bitch”. Είχαμε γίνει μάρτυρες με αντιστροφή των ρόλων και των ομάδων, τότε, την 11η Ιουλίου του 2010, όταν ο Σπανούλης είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό κι είχε πάει -σχεδόν νύχτα- στον Ολυμπιακό.

Μπορεί ο ντόρος να είναι τεράστιος με θετικό κι αρνητικό πρόσημο, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του αλλά και τη συνεισφορά του στα παιχνίδια της εθνικής. Όπως και να έχει, ας ευχηθούμε καλή αρχή στην καινούργια του ομάδα και μια ψυχραιμία στην προηγούμενή του.

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Αμέλια Έβανς
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου