Όλοι έχουμε περάσει φάσεις που χαθήκαμε για να πάρουμε αποστάσεις και να δούμε τι ακριβώς θέλουμε, που χρειάστηκε να μας ψάξουν για να διαπιστώσουν ότι όντως είμαστε καλά. Είναι εκείνες οι στιγμές που η αλλαγή γίνεται ανάγκη επιτακτική, επιθυμία για το νέο, το άγνωστο, το επόμενο βήμα, κεφάλαιο, τρόπο ζωής ή καθημερινότητας. Εκείνες οι στιγμές που το μέσα μας φωνάζει πως είναι έτοιμο να ρισκάρει και να κάνει πράξη αυτό που το συναίσθημα ώθησε το μυαλό να ονειρευτεί και να σχεδιάσει.

Μα όσο και να επιθυμούμε να κάνουμε αλλαγές, όσο και να μας μαγεύει το νέο και το άγνωστο, πάντα ταυτόχρονα θα μας τρομάζει! Έχουμε συνηθίσει την ασφάλεια και τη ρουτίνα ακόμα και αν δε μας ικανοποιεί, ακόμα και αν δε μας ταιριάζει! Ουσιαστικά μας τρομάζει ό,τι δεν έχουμε δει, τα μέρη εκείνα που δεν έχουμε πάει, γιατί εκεί κατοικεί η ανασφάλειά μας και ο φόβος πως μπορεί να μην τα καταφέρουμε. Εκεί κατοικεί το πιο μεγάλο «αν» που συντροφεύει κάθε αρνητική εκδοχή και σκέψη.

Όμως τις πιο έντονες στιγμές τις έζησες σε κάθε «ναι» που είπες, σε κάθε βήμα που τόλμησες να κάνεις ακόμα κι αν δεν ήσουν σίγουρος και σε κάθε στιγμή που ρίσκαρες. Είναι οι στιγμές που η καρδιά σου χτυπά σαν τρελή στην ιδέα πως μπορείς και θα καταφέρεις να πέτυχεις, να συνεχίσεις ή να κάνεις αυτό που πραγματικά θες.

Όλα όμως ξαφνικά γίνονται πιο εύκολα και μαγικά όταν δικοί σου άνθρωποι στέκονται δίπλα σου! Είναι εκείνοι που σου λένε πως θα σε στηρίξουν, πως πιστεύουν σε σένα και είναι στο πλάι σου. Πόση δύναμη και ουσία μπορούν να κρύβουν κάποιες απλές λέξεις από άτομα που σου δείχνουν πως βρίσκονται εκεί. Η ενέργειά τους, η σκέψη τους, μα και η παρουσία τους κάνει την απόφασή σου πιο εύκολη. Η δυναμική και η δυναμικότητά σου παίρνει φωτιά, φουντώνει η αισιοδοξία και μια δύναμη θέλησης φωτίζει τα μάτια σου.

Φυσικά υπάρχει περίπτωση να βρεις υποστηρικτές ακόμα και άτομα τα οποία δεν περίμενες. Αυτό είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρο και δυνατό μήνυμα στήριξης, γιατί εκτιμάς διπλά κάθε κίνησή τους. Η υποστήριξη είναι πηγή εσωτερικής δύναμης και έμπνευσης για σένα και σε βοηθάει να κάνεις ό,τι τρελό έχεις σκεφτεί, ενώ παράλληλα αποτελεί μορφή αγάπης και αποδοχής. Η αγάπη μπορεί να σε γεμίσει έμπνευση και δύναμη να καταφέρεις τα πάντα ή όσα είναι έστω εφικτά!

Βέβαια είναι λογικό να βρεθεί ακόμα και ζήλια ή φθόνος στον δρόμο σου. Δυσκολίες που δεν είχες υπολογίσει και καταστάσεις που θα σε ωθήσουν ένα βήμα πιο κοντά στο να τα παρατήσεις. Εκείνες τις στιγμές να πιστεύεις σε εσένα, στην αλλαγή και σε όσους σε στήριξαν. Είναι η δύναμη να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο, γιατί μπορεί η πίστη με την ανασφάλεια να είναι καλές φίλες, όμως η πίστη πάντα νικά. Στην πίστη βασίστηκε κάθε επιθυμία σου και όνειρο για να κάνεις το επόμενο βήμα της αλλαγής, το βήμα το οποίο θα σε φέρει στην πλευρά της σιγουριάς και της απόφασης να ρισκάρεις να συναντήσεις κάθε τρελή σου ιδέα και όνειρο.

Μη σταματήσεις να αλλάζεις, να διεκδικείς και να προχωράς. Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο και δύσκολο, όμως πάντα να εκτιμάς βαθιά κάθε υποστήριξη που έλαβες, διότι ήταν πηγή δύναμης ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάστηκες, τη στιγμή που την είχες ανάγκη, που την αναζήτησες! Κάθε άνθρωπος που υπήρξε εκεί για εσένα είναι μια προσωπική σου νίκη για την άγνωστη μα σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια σου!

Συντάκτης: Φλώρα Γιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.