Article of the day: Nομίζεις ότι κατάλαβε τι νιώθεις, όμως μπορεί και να μην έχει ιδέα. Δες εδώ γιατί. 

1_ujm8bwtbfvzu1g1jnzju2a

Η φράση «what happens in Vegas stays in Vegas» δε δημιουργήθηκε τυχαία και μάλιστα κρύβει πίσω της μια πολύ μεγάλη πραγματικότητα που υποστηρίζεται και επιστημονικά. Η αλήθεια είναι πώς είτε είσαι single, είτε είσαι σε σχέση, κατά τη διάρκεια των διακοπών θα φλερτάρεις πολύ περισσότερο συγκριτικά με την καθημερινότητά σου. Σύμφωνα με έρευνα μάλιστα, το 55% των ανδρών και το 17% των γυναικών δήλωσαν πως σκοπεύουν να έχουν αντίστοιχες εμπειρίες στο ταξίδι τους. Γιατί; Η απάντηση είναι μια. Το φλερτ (και ό, τι ακολουθεί) κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού είναι μακράν καλύτερο.

Αρχικά προτού αναφερθούμε στην υπεροχή των εμπειριών στις διακοπές που αποτελεί και λόγο αύξησής τους, δεν πρέπει να παραλείψουμε κάποια facts που δικαιολογούν την ποσοτική άνοδο. Σε ένα ταξίδι κατά κανόνα δεν υπάρχουν οι περιορισμοί που συναντάς στο σπίτι σου, το περιβάλλον είναι πιο ελεύθερο και χωρίς δεσμεύσεις (για τους singles) και η κατανάλωση αλκοόλ είναι μεγαλύτερη μειώνοντας τους φραγμούς μας.

Τα αυξημένα ποσοστά κατά τη διάρκεια ταξιδιών όμως οφείλονται και στο γεγονός ότι το vacation game καλώς η κακώς υπερέχει. Αρχικά ο νούμερο 1 παράγοντας ξενερώματος και απουσίας όρεξης, είναι το στρες. Μέσα στη φρενήρη καθημερινότητα, μετά από 8ωρο δουλειάς, διάβασμα, εξεταστικές και χίλιες δύο άλλες υποχρεώσεις είναι λογικό να μην τρελαίνεσαι στην ιδέα με το που γυρίσεις σπίτι και να ορμήξεις τον άλλο. Έτσι στη διάρκεια ενός ταξιδιού, έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις, να αφήσεις στην άκρη υποχρεώσεις και να επικεντρωθείς περισσότερο στο ταίρι σου και στο πώς θα περάσετε καλά.

Στο ταξίδι όμως κάθε ώρα της ημέρας είναι εν δυνάμει ώρα για παιχνίδι. Δε σκέφτεσαι ούτε το επόμενο πρωινό ξύπνημα, ούτε κάποιο ραντεβού αργότερα κι έτσι κάνεις ό, τι θες, όποτε το θες και για όση ώρα θέλεις. Μάλιστα μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικές στιγμές της ημέρας και να βρεις ποια σας ταιριάζει περισσότερο.

Σίγουρα, το νέο μέρος στο οποίο θα βρίσκεσαι με το αμόρε θα σε κάνει να νιώθεις πιο απελευθερωμένος και περιπετειώδης. Θα γνωρίσετε νέα τοπία, θα αποκομίσετε νέες εμπειρίες και μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευκαιρία για να το ζήσετε λιγάκι παραπάνω. Ένα τζακούζι, μια σάουνα, κάποιο αποκομμένο και εκτός θέας τρίτων μπαλκόνι σίγουρα ανεβάζουν τη διάθεση και θα σας ωθήσουν να δοκιμάσετε και νέες στάσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Μάλιστα εκτός από τις νέες στάσεις και τις ευφάνταστες εμπειρίες, η φάση στις διακοπές είναι μακράν καλύτερη, γιατί γίνεται πιο συναισθηματική. Οι κοινές εμπειρίες, η επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν στο ταξίδι θα σε κάνουν ομάδα με τον άλλο, και το δέσιμο που δημιουργείται μόνο καλό μπορεί να κάνει αργότερα.

Διακοπούλες λοιπόν.  Χαλάρωση, νέες εμπειρίες και φυσικά, καλύτερο και περισσότερο φλερτ με τα των παρελκόμενων φυσικά. Είναι ωραίο να χαλαρώνεις, να φλερτάρεις, να το ζεις λίγο έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου κι απ’ τα νερά σου. Ένα ταξίδι προσφέρεται γι’ αυτό κι αυτός είναι κι ο βασικότερος λόγος που -συνήθως- είμαστε η πιο ανάλαφρη και γοητευτική εκδοχή του εαυτό μας. Λοιπόν τι λες, ψάχνουμε εισιτήρια;

 

Συντάκτης: Ελπίδα Λογγινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου