Θέλω μια απάντηση αν μπορείς. Έχω ερωτευτεί μία που δουλεύει σε καφέ (δεν έχει σχέση), έχω μάθει πώς τη λένε και fb, αλλά δε θέλω να της στείλω αίτημα ή μήνυμα χωρίς να μιλήσουμε. Προχτές το βράδυ που βγήκα την είδα έξω, χαιρέτησε μια φίλη της στην παρέα μου και με χάιδεψε λίγο στο χέρι -με τη φίλη της στην παρέα μου δε μιλάμε και πολύ. Είχε βγει μια μέρα φωτό σε σελίδα του fb από μαγαζιά την ώρα που της παράγγελνα, φωτό στο πρόσωπό της. Τι προτείνεις;

 

Αγαπημενότατε Άγνωστέ μου Χ,

Την είδες, την ερωτεύτηκες όπως λες, έμαθες όσα πρέπει να μάθεις για να σε προσεγγίσεις, σου χάιδεψε και το χέρι, κι είναι κι ελεύθερη. Τι άλλο θες, λεβέντη μου, για να πας να ανοίξεις το στοματάκι σου να της μιλήσεις; ΑΦΜ ή πόσες απουσίες είχε κάνει στην τρίτη λυκείου;

Τι προτείνω; Αυτή η ερώτηση δικαιολογείται μόνο αν είσαι κάτω από 16, που θα μπορούσα ας πούμε να σου προτείνω να ασχοληθείς με τα μαθήματα και το σχολείο σου. Αν είσαι πάνω από 16, που πολύ το φοβάμαι, μη ρωτάς εμένα τι προτείνω, ρώτα αυτή πότε θα βγείτε οι δυο σας να γνωριστείτε.

ΥΓ1: Ποιος χέστηκε αν μιλάτε πολύ ή λίγο με τη φίλη της; Αυτή θες ή τη φίλη της; Κάνε μου τη χάρη, αγαπημενότατε, ο άντρας δε βάζει μεσάζοντες έτσι κι αλλιώς.

ΥΓ2: Κι εγώ έχω βγει φωτογραφίες σε μαγαζιά (απορώ που δεν τους κάηκε η κάμερα), αλλά να είσαι σίγουρος ότι όποιος περιμένει τη φωτογραφία για να πιαστεί από ‘κει να γνωριστούμε, θα φάει χιόνι αφράτο χριστουγεννιάτικο.

ΥΓ3: Τι εννοείς «παρήγγειλες φωτό στο πρόσωπό της»; Τι σερβίρουν, καλέ, σε κείνο το καφέ;

ΥΓ4: Ότι την έχεις «ερωτευτεί» πώς το κατάλαβες; Γιατί ξέρεις, όταν με κάποια είσαι ερωτευμένος, συνήθως δεν την προσφωνείς «μια που δουλεύει σε ένα καφέ». Για ψάξτο λίγο.

ΥΓ5: Έτσι που το πας, ο φωτογράφος θα πεθάνει από γηρατειά, η φίλη απ’ την παρέα σου θα δει εγγόνια, κι η εν λόγω κοπελιά θα πάρει σύνταξη.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

 

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού