noel504

Αγαπημένη μου Σουσού,

Τι να σου και τι καταλάβεις! Δεν περίμενα ποτέ ότι θα σου γράψω, αλλά ίσως αυτά που θα μου πεις καταφέρουν να μου βάλουν μυαλό. Τον γνώρισα πριν χρόνια σε ένα πάρτι και ξεκινήσαμε να μιλάμε. Γρήγορα κατάλαβα ότι εκείνος με έβλεπε φιλικά. Πέρασε καιρός ώσπου να καταφέρω να του πάρω το πρώτο φιλί και να ξενερώσω, όπως νόμιζα.

Χαθήκαμε. Ο καθένας είχε τη ζωή του κι εγώ μπήκα σε μια σχέση. Όταν εμφανίστηκε στη δική μου ζωή μου ξανά, τα άφησα όλα. Αλλά ο άνθρωπος δεν αλλάζει μάλλον. Περνούσαμε χρόνο μαζί ελάχιστο και βγαίναμε με κοινή παρέα σχεδόν κάθε μέρα. Παρ’ όλα αυτά δεν ήμασταν μαζί.

Τον έχω κυνηγήσει όσο δεν πάει. Ερχόταν κι έφευγε μόνο όταν ήθελε εκείνος. Δεν μπορούσε να με βλέπει με άλλον, όπως έλεγε, αλλά ούτε και να είμαστε μαζί. Το θέμα είναι ότι όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπορώ να τον ξεχάσω.

Πλέον είμαστε στη ίδια πόλη δύο άγνωστοι. Μαθαίνω ότι είναι με την πρώην του. Γιατί;

Μία χαζή…

 

Αγαπημενότατη χαζή μου,

Τι «γιατί»; Γιατί είναι με την πρώην του; Γιατί δεν είναι μαζί σου; Γιατί χαθήκατε κι είστε δυο ξένοι; Γιατί όσο κι αν προσπάθησες δεν μπορείς να τον ξεχάσεις; Γιατί δεν είσαι καν καβάτζα του, αλλά απλά σε παίζει; Αν δε σου έχουν βάλει μυαλό όσα έχεις ήδη ζήσει, περιμένεις να σου βάλω εγώ σε πέντε σειρές απάντηση; Λίγο δύσκολο. Με το μόνο που θα συμφωνήσω είναι με την υπογραφή σου. Και κοίτα να αλλάξει αυτό άμεσα.

ΥΓ1: Αν κρίνω απ’ τα γραφόμενά σου, μάλλον το «πάρτι» που τον γνώρισες πριν χρόνια ήταν από αυτά τα πάρτι με τις πορτοκαλάδες και τα τοστάκια στον μπουφέ.

ΥΓ2: Αφού κατάλαβες ότι σε έβλεπε φιλικά, γιατί επέμεινες είπαμε;

ΥΓ3: Του πήρε το πρώτο φιλί λέει και ξενέρωσε. Δουλευόμαστε και μεταξύ μας, έτσι;

ΥΓ4: Άφησες τη σχέση σου για να επιστρέψεις σε αυτόν που και σε έβλεπε φιλικά και σε ξενέρωσε όταν τελικά φιληθήκατε μία φορά. Εξαιρετικά. Εύχομαι να μην κάνεις τέτοιες επιλογές και στα επαγγελματικά σου, γιατί σε βλέπω με ταμείο ανεργίας μέχρι τα 80 σου.

ΥΓ5: Και τι ήσασταν να βγαίνετε μόνοι σας; Κάνα ζευγάρι σε σχέση;

ΥΓ6: Αν ήταν να κυνηγάς, καλό μου, ας έμπλεκες με κάνα λαγό. Ή που θα έφτιαχνες φυσική κατάσταση κυνηγώντας τον ή θα κατέληγε στιφάδο και θα είχες και μια ευχαρίστηση.

ΥΓ7: Δεν μπορούσε να σε βλέπει με άλλον, αλλά ταυτόχρονα δεν ήθελε και να είστε μαζί. Σαν να πηγαίνεις σε εστιατόριο και να ζητάς ψαρόσουπα από κοτόπουλο.

ΥΓ8: Και το απίστευτο είναι ότι ο άτιμος το κατάφερε, έτσι;

ΥΓ9: Πολύ λυρικό το «δυο άγνωστοι στην ίδια πόλη», αλλά σκέψου ότι μέχρι κι ο δήμαρχος δεν τους ξέρει κι όλους, οπότε δες το χαλαρά.

ΥΓ10: Η πρώην έχει υπάρξει και νυν πριν γίνει πρώην και πάλι νυν, ή αν ρωτήσουμε αυτόν είναι η πρώτη φορά που τα φτιάχνουν; Και να μάθουμε ποιες μέρες τα έχουν κιόλας, μήπως σε βολέψουμε να κάνεις τα ρεπό της.

ΥΓ11: Γιατί κλάνει το γατί. 1-0.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!