poly535

Λατρεμένη μου!

Δέκα χρόνια είχα να τον δω, Σουσού μου, τον Π. Από τότε που σαν έφηβοι είχαμε μια σχέση, φυσιολογική μπορώ να πω, αλλά έπρεπε να χωρίσουμε. Έπρεπε μισώ αυτή τη λέξη κι όμως τότε «έπρεπε». Στη δική μου συναισθηματική ζωή, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Είχα μια μακροχρόνια σχέση, η οποία μας τελείωσε, κατά τα άλλα όλα καλά. Σε αυτή τη δεκαετία μέσα, θέλοντας και μη, μάθαινα για τον Π διάφορα από κοινούς γνωστούς. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι ότι παντρεύτηκε κι έχει και παιδί, σαν αστραπή έσκασε μέσα στο κεφάλι μου, όπως καταλαβαίνεις. Δύσκολο να παντρεύονται οι πρώην. Πολυλογώ, όμως! Πρόσφατα τον συνάντησα τυχαία με έναν φίλο του και μου έπιασε την κουβέντα, τίποτα σημαντικό, απλά έμαθα ότι έκαναν και δεύτερο παιδάκι. «Γερά να είναι και τα δύο», είπα και βρήκα μια δικαιολογία να φύγω πριν δει την ταραχή μου. Την επόμενη μέρα, μια ειδοποίηση από ένα αίτημα φιλίας, ένα άγνωστο όνομα με τη φωτογραφία προφίλ να απεικονίζει τον Π. Σαφώς και το δέχτηκα, μου εξήγησε για το άγνωστο προφίλ και μου είπε ότι θέλει να βρεθούμε κι ότι του έλειψα. Κι εγώ εκεί να του λέω συνεχώς για τον γάμο του και τα παιδιά του. Δεν μπορώ να σου κρύψω αγαπημένη μου ότι θέλω πάρα πολύ να ενδώσω, μα φοβάμαι πολύ. Ο εν λόγω κύριος λόγω δουλειάς δυο-τρεις μέρες την εβδομάδα λείπει απ’ το σπίτι, οπότε βρίσκει κι ευκαιρία να μιλήσουμε. Τον σκέφτομαι και περιμένω πώς και πώς να ‘ρθει η στιγμή που θα μου στείλει μήνυμα ή θα με πάρει τηλέφωνο. Μου ζητάει να πάω μαζί του τις μέρες που λείπει και βρίσκω συνεχώς ψεύτικες δικαιολογίες, αλλά ως πότε; Ή που θα κουραστεί και δε θα τον δω ποτέ ή που θα ενδώσω. Προτιμώ και φοβάμαι το δεύτερο. Δες με σαν ένα κουβαράκι μπερδεμένο και βοήθησέ με να ξεμπερδευτώ!

Η άγνωστη Σ σου.

Φιλιά!

 

 

Αγαπημενότατη Σ μου,

Πραγματικά δεν ξέρω για ποιο λόγο έστειλες το γράμμα. Για να σε ξεμπερδέψω; Νομίζεις ότι μπορείς να ξεμπερδευτείς; Νομίζεις ότι νομίζω ότι, όντως, θες να ξεμπερδευτείς; Κι ακόμα κι αν θα μπορούσες (που μπορείς), θα επέλεγες τελικά να ξεμπερδευτείς; Μήπως απλά θες ένα «οκ» ή ένα «ζήσ’ το κι όπου σας βγάλει»; Ή ακόμα ένα πιο μοιρολατρικό «είστε ο ένας το κισμέτ του άλλου»;

Όχι. Τίποτα από αυτά. Ας σας γνωρίσω μεταξύ σας, λοιπόν. Εσύ είσαι μια πρώην του με την οποία θέλει να ξανακαβλαντίσει. Αυτός είναι ένας πρώην σου που θες να ξανακάνεις κάτι μαζί του. Η γυναίκα του είναι αυτή που του μεγαλώνει τα παιδιά όταν αυτός λείπει παραπάνω απ’ το μισό χρόνο εκτός σπιτιού και το «ευχαριστώ» του είναι να της τα φοράει με μια πρώην του. Τα παιδιά του είναι τέκνα ενός ανθρώπου που μακάρι να μην έχουν πάρει από αυτόν. Και τώρα που έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, καλά ξεμπερδέματα.

 

ΥΓ1: «Έπρεπε» να χωρίσετε, λες. Και τώρα «πρέπει» να μην τα ξαναβρείτε, αλλά δε σε κόβω.

ΥΓ2: Με τη μακροχρόνια σχέση μετά από αυτόν χωρίσατε μια και καλή τουλάχιστον; Ή σε καμιά δεκαετία θα τον συναντήσεις σε κάνα πάρκο με τα εγγόνια του και θα ξαναφουντώσει ο έρωτας;

ΥΓ3: Πολυλογείς όντως. Ειδικά στα σημεία εκείνα που προσπαθείς να πείσεις ακόμα κι εμένα ότι πραγματικά αντιστάθηκες στη σκέψη να ξανακάνεις κάτι.

ΥΓ4: Πες μου τώρα ότι δέχτηκες με τη μια το αίτημά του για να του κοπανάς ότι είναι παντρεμένος με παιδιά κι όχι για να φλερτάρεις.

ΥΓ5: Αυτό το «θέλοντας και μη» σου, σαν την καλημέρα μου στη γειτόνισσα που θέλω να σκοτώσω εδώ και δέκα χρόνια, αλλά κρατιέμαι.

ΥΓ6: «Σαφώς και τον δέχτηκες». Θέλοντας και μη κι αυτό, ε;

ΥΓ7: Και η δουλίτσα βολική να λείπει 2-3 μέρες την εβδομάδα. Μην βαρεθείτε κιόλας κάθε μέρα, να κάνετε και κάνα διάλειμμα.

ΥΓ8: Άσ’το, καρδούλα μου, έχεις ενδώσει ήδη. Τα υπόλοιπα είναι για να έχει μεροκάματο η Σουσού.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!