Αγαπημένη μου Σουσού,

Πριν κάποιο καιρό γνώρισα κάποιον μέσω μιας φίλης. Ήταν αρκετά διαφορετικός από πολλούς. Απ’ την αρχή ήταν πολύ ευγενικός, περιποιητικός, ενδιαφερόταν να μάθει για τη ζωή μου. Υπήρχε γενικά μια μεγάλη συμπάθεια. Μέσω της φίλης μου μάθαινα πως ακόμα κι όταν δεν ήμουν στην παρέα, ρωτούσε για μένα. Όσο, όμως, δε γινόταν κάτι παραπάνω, δεν μπορούσα να συμπεράνω τίποτα περισσότερο από μια φιλική συμπάθεια.

Μέχρι που ένα βράδυ βρεθήκαμε οι δυο μας σε ένα μαγαζί και μετά από πολύ αλκοόλ μου την έπεσε. Ο τρόπος που διάλεξε, όμως, ήταν απίστευτα χυδαίος κι άσχημος, με αποτέλεσμα να ξενερώσω και να του ρίξω άκυρο.

Λίγο καιρό μετά ανακάλυψα ότι παράλληλα είχε άλλη. Μετά από κάποιο καιρό αμηχανίας, μου ζήτησε συγγνώμη, μου είπε να μην το θεωρώ μαλάκα, ότι με θεωρεί διαφορετική, νιώθει ο εαυτός του μαζί μου, με θέλει, αλλά δεν μπορεί να μου δώσει κανένα είδος δέσμευσης (θα έφευγε φαντάρος σε λίγο καιρό).

Μιας κι εγώ δεν ήθελα γάμο, αλλά ούτε και μια ξεπέτα, αποφασίσαμε να μη χαλάσουμε την παρέα και να συνεχίσουμε ως φίλοι. Έφυγε στρατό λοιπόν κι ήρθε ο καιρός που πήρε άδεια. Βγήκαμε όλη η παρέα και μετά από πολλά ποτά (πάλι!) μου τα ξανάριξε -ενώ ήταν ακόμα με την άλλη κι ενώ είχαμε αποφασίσει να μείνουμε φίλοι.

Για άλλη μια φορά τον απομάκρυνα, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να μπω ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Λίγο καιρό μετά που ήρθε ξανά, από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι χώρισε. Κι από τότε, ενώ είναι μακριά, με έχει πάρει δυο φορές τηλέφωνο, έτσι, για να δει τι κάνω.

Μπορείς να μου πεις τι γίνεται; Γιατί εγώ τα ‘χω παίξει. Με θέλει ή όχι; Κι αν ναι, για πόσο;

Συγγνώμη για το σεντόνι…

Με εκτίμηση,

Η απίστευτα μπερδεμένη Μ..

 

 

Αγαπημενότατη μπερδεμένη μου Μ,

Μη ζητάς συγγνώμη για το σεντόνι, μιας και δε χρειάστηκε καν να το διαβάσω όλο αυτό. Απ’ τις πρώτες κιόλας σειρές το συμπέρασμα βγαίνει από μόνο του. Κι αν πραγματικά απορείς για το αν σε θέλει, δε χρειάζεται να τον ρωτήσεις. Κι η κοπέλα του θα τον ρωτούσε αν την θέλει κι αυτός ομολογουμένως θα απαντούσε «ναι». Και μπορεί να το εννοούσε, απλά παρέλειπε το «κι εσένα».

ΥΓ1: Αυτή η φίλη που στον γνώρισε δεν έχει μανούλα να της πει να μην κάνει παρέα με μαλάκες;

ΥΓ2: Ενδιαφερόταν να μάθει αν είσαι κολλημένη με κάποιον για να ξέρει αν θα στην πέσει με τρόπο ή όπως τελικά στην έπεσε.

ΥΓ3: Πες της φίλης σου να ανοίξει γραφείο να κάνει συνοικέσια. Αν τα κατάφερε τόσο καλά με τη φίλη της, σκέψου τι κονέ θα κάνει στις άγνωστες.

ΥΓ4: Μετά από πολύ αλκοόλ. Κι ύπουλος, και χυδαίος, και χέστης, δηλαδή.

ΥΓ5: Ότι έχει άλλη γιατί το έμαθες λίγο καιρό μετά και δεν είχε φροντίσει η φίλη σου να το μάθει λίγο καιρό πριν, ας πούμε;

ΥΓ6: Ζήτησε συγγνώμη και είπε να μην τον θεωρείς μαλάκα. Μα φυσικά, θα τον αδικούσες αν τον θεωρούσες.

ΥΓ7: Νιώθει ο εαυτός του μαζί σου, αλλά απ’ την άλλη είπαμε ότι δε θέλει να τον θεωρείς μαλάκα. Απ’ τις μεγαλύτερες αντιφάσεις, αν με πιάνεις.

ΥΓ8: Δεν μπορεί να δώσει δέσμευση φυσικά, αυτή την είχε δώσει στη σχέση του.

ΥΓ9: Ναι, όντως, έφευγε φαντάρος. Και θα πήγαινε να υπηρετήσει στο Αφγανιστάν; Με την ίδια λογική σε κάθε χώρα που ξεσπά πόλεμος, πριν το μέτωπο θα έβγαιναν και κάνα τρίαρι εκατομμύρια διαζύγια.

ΥΓ10: Στα ξανάριξε, φυσικά. Κι ενώ ήταν ακόμα με την άλλη, φυσικά. Αλλά να μην τον θεωρείς μαλάκα, ε;

ΥΓ11: Απ’ τα συμφραζόμενα κι εγώ έχω χάσει 20 κιλά απ’ το Πάσχα. Απ’ τα πεπραγμένα έχω πάρει και 3.

ΥΓ12: Τα τηλέφωνα θα σταματήσουν, πίστεψέ με. Είτε επειδή, τελικά, δε θα του κάτσεις, είτε επειδή, τελικά, του έκατσες. Δεν έχει σημασία το ταξίδι σε αυτό το παραμύθι, ο προορισμός είναι ο ίδιος.

ΥΓ13: Μα, φυσικά, σε θέλει. Και εσένα.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου.

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού