Αγαπητή Σουσού,

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα σου έγραφα, αλλά μάλλον χρειάζομαι τη βοήθειά σου επειγόντως. Την πρώτη χρόνια που πέρασα στην πόλη όπου σπουδάζω (πριν 3 χρόνια) γνώρισα κι αυτόν.

Μετά από λίγες μέρες, αφού τον γνώρισα, ήμασταν μαζί. Μετά με παράτησε χωρίς λόγο. Έπειτα αφού πέρασαν κάποιοι μήνες με προσέγγισε ξανά, εγώ τρέλα καψουρεμένη με το άτομό του τον δέχτηκα πάλι πίσω. Δεν πέρασε πολύς καιρός και με παράτησε πάλι.

Όταν εγώ προσπάθησα να συνεχίσω τη ζωή μου κι αφού με είδε με άλλον, άρχισε τα μηνύματα και τις συγγνώμες. Δε χρειάστηκαν πολλά από μέρους του για να παρατήσω αυτό που ξεκίνησα και να ξαναγυρίσω. Έπειτα μπήκε στρατό κι αφού ήμασταν καλά, του γύρισαν τα μυαλά κι ενώ εγώ ήμουν δίπλα του πάντα, με ξαναπαράτησε.

Πλέον, πολίτης κι αφού εγώ ξαναγύρισα στην πόλη του με ξαναθυμήθηκε και μου έλεγε πόσα λάθη έχει κάνει τόσα χρόνια –πάμε να κλείσουμε 3 χρόνια που συμβαίνει αυτό– και θέλει να ξαναπροσπαθήσουμε.

Κι εγώ σε ρωτώ… Γιατί να μου τα κάνει αυτά; Είμαι εγώ τόσο ηλίθια που ξαναγυρνάω; Τι μπορεί να σκέφτεται για τη ζωή του; Να ξαναγυρίσω ή να το τελειώσω; Μπορείς να με πεις και καψουρεμένη μέχρι αηδίας.

Υ.Γ.: Να σημειωθεί ότι κάνω πολύ καλή παρέα με τους κολλητούς του, οπότε τον βλέπω κάθε μέρα, όλη μέρα.

 

 

Αγαπημενότατή μου Άγνωστη Χ,

Και διακόπτης για τα φώτα να ήσουν, με τόσο τάκα-τούκα τρία χρόνια, θα είχες χαλάσει. Δε χρειάζεσαι τη συμβουλή μου, ξέρεις πολύ καλά ότι απ’ την ώρα που μου έστειλες το μήνυμα μέχρι τώρα που σου απαντώ, μάλλον έχεις ήδη γυρίσει, μη σου πω και σε έχει ξαναπαρατήσει κιόλας. Οπότε απλά περίμενε μέχρι να ξαναγυρίσει, μπορεί να μην έχει σε όλα τα άλλα συνέπεια, αλλά στις επιστροφές είναι πιο συνεπής κι από υπεραστικό ΚΤΕΛ.

 

ΥΓ1: Κανείς δεν περιμένει ότι θα μου έγραφε, αλλά να ‘στε όλα τα γλυκούλια.

ΥΓ2: Για φοιτητική ζωή πήγες εσύ και κατέληξες να περιμένεις τον Οδυσσέα.

ΥΓ3: Είμαι στην τέταρτη σειρά του γράμματος κι έχω ήδη αναγνώσει δυο φορές τη φράση «με παράτησε». Μια χαρά πάμε.

ΥΓ4: Α, πιο κάτω έχει κι ένα «παράτησα». Μόνο που δεν παράτησες αυτόν. Φτου.

ΥΓ5: Οπ, κι άλλο «με παράτησε». Έκτη σειρά όπως μπαίνεις όλο ευθεία.

ΥΓ6: Ε, έχει δίκιο, έκανε λάθος ο άνθρωπος, πρέπει να προσπαθήσετε. Σε ποια φορά είπαμε είστε; Γιατί το ‘χασα πλέον το μέτρημα.

ΥΓ7: Ερώτηση 1: «Γιατί να μου τα κάνει αυτά;». Γιατί τον παίρνει. Με όλες τις πιθανές ερμηνείες.

ΥΓ8: Ερώτηση 2: «Είμαι εγώ τόσο ηλίθια που ξαναγυρνάω;». Πάντως δεν είσαι σίγουρα κι η πιο έξυπνη.

ΥΓ9: Ερώτηση 3: «Τι μπορεί να σκέφτεται για τη ζωή του;». Για τη ζωή του τίποτα, οι επιπόλαιοι δεν έχουν αυτή τη σκοτούρα. Πόσο να παίξει στοίχημα τον Ολυμπιακό. Μέχρι εκεί πάει το εργαλείο.

ΥΓ10: Ερώτηση 4: «Να ξαναγυρίσω ή να το τελειώσω;». Όσο πιθανό είναι να μη φάω τίποτα για βράδυ, άλλο τόσο πιθανό είναι να το τελειώσεις, το ξέρουμε καλά κι οι δυο.

ΥΓ11: Πολλά μέχρι αηδίας μπορώ να σε πω εκτός από καψουρεμένη.

ΥΓ12: Αυτό το τελευταίο με τους κολλητούς του γιατί να σημειωθεί είπαμε;

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού