Αγαπητή Σουσού, 

Πριν από ενάμιση χρόνο εμφάνισα για πρώτη φορά κονδυλώματα, παρότι δεν έχω κάνει ποτέ σεξ χωρίς προφυλακτικό, και οι εναλλαγές των συντρόφων δε θεωρούνται πολλές.

Έκτοτε έχω εμφανίσει άλλες δυο φορές κατά τις οποίες (όπως και την πρώτη) ήταν μεμονωμένες μικροσκοπικές βλάβες στη βάση του πέους (όπου δεν καλύπτει το προφυλακτικό) τις οποίες και αντιμετώπισα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Το θέμα μου είναι ότι από τότε δεν έχω κάνει σεξ όχι διότι φοβάμαι μην κολλήσω κάτι άλλο, αλλά μην κολλήσει η κοπέλα.

Δε θέλω κάποια που θα κοιμηθεί μαζί μου να είναι ανυποψίαστη, και από θέμα ειλικρίνειας και από την πλευρά του ότι αν δημιουργηθεί κάποια βλάβη και σε εκείνη θα αντιμετωπιστεί πιο έγκαιρα και αποτελεσματικά θέλω. Συν ότι πάντα παίζει το ενδεχόμενο σε κάποια μελλοντική μόλυνσή της να πάμε μαζί σε γιατρό και ξαφνικά να το αποκαλύπτω εκεί ότι είχα εμφανίσει στο παρελθόν.

Από την άλλη, φοβάμαι πολύ να το αποκαλύψω σε κάποια πριν κοιμηθώ μαζί της. Το πιθανότερο είναι να σηκωθεί και να φύγει.

Το μόνο που με καθησυχάζει είναι ότι και η πρώην μου, και μια φίλη που «βρεθήκαμε» 2 φορές λίγο καιρό πριν εμφανιστούν, δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι ούτε πριν ούτε μετά.
Πώς πρέπει να το χειριστώ το θέμα του ξεκινήματος κάποια νέας σχέσης;

Ευχαριστώ,
Άγγελος

Αγαπημενότατε, υπερτρισμέγιστε Άγγελε,

Καταλαβαίνω ότι είσαι σε δύσκολη φάση. Από εδώ το ψάχνεις, από εκεί το ψάχνεις, σε έχει ρίξει ψυχολογικά το θέμα, αλλά το έχεις κουράσει. Ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε η τελευταία.

Μην το ψάχνεις τώρα πώς τα κόλλησες κι αν οι προηγούμενες είχαν συμπτώματα. Πάντως από μακριά να σου κάνανε βουντού στο πουλί αποκλείεται. Αν αναρωτιέσαι ακόμα πώς τα κόλλησες, να σου πω ότι ο ιός μεταδίδεται πανεύκολα. Έκανε χειραψία η Ευτέρπη με το γατάκι της, έκανες εσύ χειραψία με την Ευτέρπη, έκανες εσύ μετά χειραψία με το αγγελάκι σου (ή όπως το λες), φάε τα κονδυλώματα, φτιάξε κρέμα Γιώτης. Τι νόμιζες; Ένα σωρό φίλοι μου την ίδια ιστορία.

Κοίτα να δεις, δε θα μείνεις για πάντα χωρίς σεξ, αν και καλό θα ήταν να αποφύγεις τα ευκαιριακά κρεβάτια. Δε λέω, πλάκα έχουν, αλλά κινδυνεύεις, μανούλα μου, έτσι.

Δε μου είπες όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που τα εκδήλωσες. Αν φύγουν τα εξογκώματα, η περιοχή δε σημαίνει ότι είναι ασφαλής, ούτε ότι δεν μεταδίδεται ο ιός. Αντί λοιπόν να μου ξαναστέλνεις εμένα γράμμα, δεν πα να ρωτήσεις καλύτερα τον γιατρό σου πώς πρέπει να το διαχειριστείς;

Η ειλικρίνεια είναι καλός σύμμαχος και θα σε συμβούλευα να μην το κρύψεις από τη μελλοντική σου σύντροφο. Μπορείς όμως να φλερτάρεις, μπορείς να κορτάρεις, μπορείς να βολτάρεις και μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα. Το ότι εμφάνισες εκεί εξανθήματα, δε σημαίνει ότι δε θα μεταδόσεις τον ιό με διαφορετικό τρόπο. Αλλά αλίμονο αν αρχίζαμε να φοράμε κι ολόσωμα προφυλακτικά. Είσαι άντρας και το κέφι σου θα κάνεις, απλώς θα προσέχεις λίγο παραπάνω με το μπαγκέτο σου.

Ειλικρίνεια, συχνές εξετάσεις στον γιατρό σου, ρώτα τον και για πρόληψη για την τυχερή που θα σε πάρει, σε ταχεία κλήση τον αριθμό του, πολλά προφυλακτικά (τα στρονγκ να παίρνεις), μπόλικη προσοχή, και μην νομίζεις ότι σας θέλουμε μόνο για το χριχρί.

Αρκετά βασανίστηκες, άντε γιατί το άγχος κάνει κακό και αν πας έτσι, θα τα ξαναβγάλεις.

Φιλιά στα μούτρα
Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού