Και εκεί που νομίζεις πως έχεις μία από τις καλύτερες σχέσεις, η οποία βασιζόταν ανέκαθεν στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη, ξαφνικά ανατρέπονται όλα. Δε το φανταζόσουν ποτέ. Ειδικά με το συγκεκριμένο άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου εδώ και αρκετό διάστημα και έχεις επενδύσει συναισθηματικά. Και αναφέρομαι στη στιγμή που γκρεμίζεται όλος σου ο κόσμος και νιώθεις πως ο,τι έχτισες, διαλύθηκε σε αυτή τη στιγμή που σε τσάκισε, όταν ανακάλυψες, πως υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Εσείς, που ορκιζόσασταν αγκαλιά, ότι είστε ένα και δε χωράει κανένας ανάμεσά σας.

Όλα άρχισαν από την ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς. Προσπαθούσες να καταλάβεις τι φταίει. Ήταν οι πολλές ώρες στη δουλειά; Οι αμέτρητες υποχρεώσεις και τα απρόσμενα προβλήματα; Όλα αυτά σας έφθειραν. Όμως, σε ένα πραγματικά δυνατό ζευγάρι δεν αποτελούν αφορμή, για να εισχωρήσει στο δεσμό τους κάποιος άλλος. Ναι, φταίτε και οι δύο που φτάσατε ως εδώ. Γιατί, για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα σε μια σχέση, φταίνε και οι δύο.

Προφανώς στο κέρατο, φταίει στο μεγαλύτερο βαθμό, αυτός που κεράτωσε, αλλά εν μέρει έχει ένα μερίδιο ευθύνης και ο παθών, γιατί τις περισσότερες φορές, είναι σαν το επέτρεψε να γίνει με τη στάση του τον τελευταίο καιρό. Άθελά σας αφήσατε τη σχέση να γίνει βαρετή και να ρουτινιάσει. Σαν να έφυγε πια ο ενθουσιασμός και το ερωτικό σκίρτημα που υπήρχε. Εσύ, όμως, δεν είχες αντιληφθεί τίποτα από όλα αυτά. Μια συζήτηση με την παρέα σου,η οποία κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας, σε κινητοποίησε και στάθηκε αφορμή να παρατηρήσεις και εσύ με τη σειρά σου, την αλλαγή στη συμπεριφορά.

Με αυτόν τον τρόπο, άρχιζαν να φουντώνουν οι υποψίες σου. Το κινητό μονίμως στο αθόρυβο, πάντα μαζί, ποτέ εκτεθειμένο και με την οθόνη του να είναι ανάποδα, για να μη φαίνεται ποιος καλεί. Επίσης, μια καθημερινή αργοπορία μετά τη δουλειά και απροσχεδίαστα νυχτοπερπατήματα με την παρέα. Το κυριότερο όμως, είναι μια έντονη αδιαφορία προς εσένα, με αποτέλεσμα να μην σε παρατηρεί και να μην ασχολείται ούτε καν για το πως πέρασες τη μέρα σου. Δε μιλάτε πια στο σπίτι. Έχει χαθεί η επικοινωνία. Ο καθένας ασχολείται με κάτι άλλο. Δεν ήταν έτσι, σκέφτεσαι. Τι άλλαξε;

Μετά από πολύωρο στοχασμό αποφασίζεις να ψάξεις το κινητό, μιας και τις τελευταίες μέρες ασχολείται με αυτό και περίεργες ώρες. Δεν υποστηρίζω, ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι η πιο ορθή, μια κατινιά είναι, εδώ που τα λέμε, και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, αλλά εκείνη τη στιγμή το μυαλό είναι θολωμένο, δε σκέφτεται καθαρά. Κανονικά, θα έπρεπε να είχες ρωτήσει ευθέως, αν τρέχει κάτι. Τελικά, συνέβη ό,τι είχες φανταστεί. Μηνύματα που βρήκες, αποδεικνύουν, πως υπάρχει τρίτο πρόσωπο, και όχι απλά ένα φλερτ που είχε μείνει μόνο εκεί, υπήρχε και ερωτική επαφή. Δεν μπορείς να το πιστέψεις. Γιατί αυτό σε μένα; Θα έπαιρνες όρκο, πως αυτός ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να είστε μαζί, δε θα σε πλήγωνε ποτέ και τώρα ανακαλύπτεις πως σε πρόδωσε με το χειρότερο τρόπο.

Αποφασίζεις να του παραθέσεις, τι ακριβώς βρήκες και ακολουθεί η γνωστή διαδικασία λύπησης. Αυτή η καθιερωμένη απολογία, πως δεν είναι αυτό που νομίζεις, ήταν κάτι περιστασιακό, δε σήμαινε τίποτα για μένα, εγώ εσένα αγαπάω κλπ, κλπ. Φθηνές εξηγήσεις. Δεν έχεις πια τι να πεις, επειδή έχεις παγώσει. Σαν να σου μιλάει ένας ξένος, ένας άγνωστος περαστικός. Δεν μπορεί να είναι ο άνθρωπος που αγάπησες, που ερωτεύτηκες τότε.

Έφτασε το πιο κρίσιμο σημείο, ακόμα χειρότερο και από αυτό της αποκάλυψης, ότι σε κερατώνει. Θα συγχωρήσεις ή θα χωρίσεις; Τότε, έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, γιατί καλείσαι να αποφασίσεις, μία από τις δύο εκδοχές. Επιβάλλεται, βέβαια, να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους.

Αν συγχωρέσεις την απιστία και θελήσεις να ξαναπροσπαθήσετε, είναι απόφασή σου και είναι σεβαστή, να κρατήσεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου. Μη σκεφτείς ότι θα σε κατηγορήσει κανένας. Έχεις τη δύναμη, ωστόσο, να πιστέψεις, πως δε θα σε απατήσει ξανά; Το ποτέ που σου υπόσχεται, το πιστεύεις; Λένε, πως όταν γίνει κάτι μία φορά, τίποτα δεν το εμποδίζει να ξανασυμβεί. Οι πειρασμοί είναι πολλοί και άπαξ και χώρεσε ανάμεσά σας ένας, δεν αποκλείεται να χωρέσουν κι άλλοι. Αναμφίβολα λοιπόν,χιλιάδες ερωτηματικά θα βομβαρδίζουν το μυαλό σου.

Πρέπει να δουλέψεις εσύ με τον εαυτό σου τις ανασφάλειες που σου δημιούργησε και να τις δαμάσεις. Όμως, να θυμάσαι, πως τίποτα, δεν θα είναι ίδιο ανάμεσά σας, κάτι πάντα θα νιώθεις πως έχει αλλάξει. Πριν πάρεις την απόφαση, όποια και αν είναι, σκέψου πρώτα, αν αξίζει τον κόπο να τσαλακωθείς πάλι για αυτή τη σχέση ή αν είναι καλύτερο να την αφήσεις πίσω σου.

Μην ξεχνάς, λοιπόν, πως το παιχνίδι είναι στα χέρια σου πλέον και εσύ θέτεις τους κανόνες και τα όρια. Θα προχωρήσεις μπροστά με το κεφάλι ψηλά ή θα συγχωρέσεις αυτό που σε διάλυσε;

Συντάκτης: Γιώτα Κολιμάτση
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή