Εμείς την είχαμε κάνει την πρόταση ήδη από το Φεβρουάριο, και τώρα γίνεται πραγματικότητα, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη τον Ιούνιο που θα κάνει τους λάτρεις της ταινίας Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου να χαμογελάσουν.

Πιο συγκεκριμένα, δώδεκα από τα χειροποίητα κοστούμια της ταινίας που αποτέλεσαν έναν από τους πολλούς λόγους που την έκαναν τόσο ξεχωριστή και σχεδιάστηκαν από τη βραβευμένη με Oscar και βραβείο BAFTA Holly Wellington θα εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού όπως φορέθηκαν από τους Emma Stone (Bella Baxter), Willem Dafoe (Godwin Baxter), Mark Ruffalo (Duncan Wedderburn), Ramy Youssef (Max McCandles), Vicki Pepperdine (Mrs Prim), Kathryn Hunter (Swiney) και Jerrod Carmichael (Harry Astley).

 

 

Αφού παρουσιάστηκε το 2023 στο Barbican Centre, η έκθεση έρχεται και στην Ελλάδα με σκοπό να αναδείξει τα κοστούμια και να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να τα δει από κοντά. Όπως έχει ανακοινωθεί, πρόκειται να ανοίξει για το κοινό στις 12 Ιουνίου κι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Η προπώληση εισιτηρίων είναι ήδη δυνατή από τον ιστότοπο του Μουσείου Μπενάκη και το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο. Ανυπομονούμε κι ευχόμαστε η έκθεση να είναι καλοτάξιδη!

INFO ΕΚΘΕΣΗΣ

Poor Things. Τα κοστούμια
12 Ιουνίου – 29 Σεπτεμβρίου 2024
Μουσείο Μπενάκη ελληνικού Πολιτισμού

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά