Manifesting ακούμε τώρα τελευταία, και κοιτάμε δεξιά-αριστερά να δούμε ποιος μας έβρισε. Τι είναι αυτό ρε παιδιά, από πού ξεπήδησε και ποιος μας λέει ότι πετυχαίνει στην τελική; Για αρχή, να πούμε πως πρόκειται για ένα life hack που έχει να κάνει με το «πίστεψέ το και θα γίνει». Η δύναμή μας να μετατρέπουμε τη σκέψη σε ενέργεια, ερχόμενοι ένα βήμα πιο κοντά σε όσα επιθυμούμε. Με τις ρίζες του σε φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, μας βοηθά μέσα από τις αρχές του να κάνουμε πράξη σκέψεις που ειδάλλως θα έμεναν μετέωρες. Έτσι πιστεύεται τουλάχιστον. Μα είμαι εδώ για να σου μαρτυρήσω όσα δεν ήξερες γύρω από αυτό το trend ψυχικής ευεξίας. Έχουμε και λέμε:

 

1. Το manifesting δεν έχει να κάνει με σκέψη, αλλά με έλξη

Κι όμως, εκ πρώτης όψεως θα πίστευε κανείς πως αν το σκεφτείς θα γίνει. Ναι, έτσι ήξερα κι εγώ. Το manifesting βασίζεται στην ενέργεια που ελκύουμε και καταφέρνουμε να συνδυάσουμε με όσα κρύβουμε στο μυαλό μας. Δεν αρκεί να το θες σαν να λέμε, πρέπει με κάποιον τρόπο να καταφέρεις και να το γραπώσεις σε τούτο το μάταιο σύμπαν. Τσαχπινιά;

 

2. Ως πρεσβευτής του manifesting, οφείλεις και να το υπηρετείς με τον τρόπο ζωής σου

Εμ τι νόμιζες, απλό θα ήταν; Οι ειδικοί λένε λοιπόν, πως άπαξ και το βάλεις τούτο το ρεύμα στη ζωή σου, πρέπει ο τρόπος που ζεις να συμβαδίζει και να ταυτίζεται με όσα ζητάς, με όσα περιμένεις να έρθουν στα χέρια σου. Δεν ξέρω αν μπορώ να σε κατατοπίσω αρκετά, αλλά σε live manifesting που παρακολούθησα, το παλικάρι που καθοδηγούσε όσους τον παρακολουθούσαν έλεγε και ξανάλεγε πως, αν όσα ζητάς δεν τα πιστεύεις πραγματικά, είναι σαν να γεμίζεις με κακή ενέργεια το άτομό σου. Με αυτά δεν παίζουμε αγαπητοί.

 

3. Πρέπει να το κάνεις εικόνα για να πετύχει

Κι όμως, η φαντασία δεν αρκεί. Ας πούμε πως ονειρεύεσαι αύριο μεθαύριο να βρίσκεσαι σε μια σχέση, όμορφη, όπως σε γεμίζει εσένα. Η σκέψη σου κατά τους “νόμους” του manifrsting δε θα πρέπει να σταματά εκεί. Είναι αναγκαίο να σκέφτεσαι πώς θα είσαι με εκείνον τον άνθρωπο, πώς θα σου φέρεται, μη σου πω και τι αμάξι θα έχει. ‘Η το πλάθεις, ή όχι.

 

4. Μέσα σε όλα, χρειάζεται κι η ευγνωμοσύνη

Σαν προ-στάδιο για να αποκτήσεις όλα όσα θες, θα σου βάλω μέσα κι εκείνο το “ευχαριστώ” που λες και σηκώνεις το κεφάλι σου ψηλά, προς τον ουρανό. Για όσα ήδη έχεις, για εκείνα που εκ παραδρομής καμιά φορά θεωρούνται δεδομένα. Αν δεν ευχαριστείς με τον τρόπο σου το σύμπαν γι’ αυτά που σου προσφέρει, ίσως δε σου δώσει άμεσα και τα υπόλοιπα. Άτιμο το manifesting, παραδέξου το.

 

5. Όχι δεν είναι μάγια, δεν είναι ξόρκια

Δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας, δε μιλάμε για κάποια μαύρη μαγεία που έρχεται να σε παραπλανήσει. Πολλοί ίσως μπερδεύονται όταν ακούν έννοιες όπως αυτή της ενέργειας, μα δεν είναι κάτι απόκοσμο ή κάτι αστείο. Αναλογιζόμενοι πως ως άνθρωποι έχουμε αλληλεπίδραση με το σύμπαν ή τα συναισθήματα που απελευθερώνουμε, δεν είναι τόσο δύσκολο να βρούμε μια θέση για το manifesting σε τούτη τη ζωή.

 

6. Δεν μπορείς να κάνεις manifest κάποιο άλλο πρόσωπο

Αρκετά εύκολο να μπερδευτεί κανείς μέσα στην πληθώρα πληροφοριών, μα το manifesting αφορά μονάχα εμάς τους ίδιους, και τις δικές μας ενέργειες και πράξεις. Δηλαδή, μπορεί όπως προανέφερα, να ζητάς μια σχέση, ένα love story να ‘ρθει να σου ανοίξει την καρδούλα. Μπορείς να ζητάς την συνθήκη μονάχα. Όχι συγκεκριμένο πρόσωπο να σου συμπληρώσει το παζλ. Μιλημένα, ξηγημένα, να μη λέμε μετά πως δεν ξέραμε.

 

7. Δε φαντάζεσαι πόση αποτυχία κρύβει μέσα του το εγχείρημα

Μέσα σε όλα όσα έχει να σου προσφέρει μια τέτοια στάση ζωής και σκέψης, άσε με να σου πω πως πρώτα θα σε κεράσει βαριές απογοητεύσεις. Μπορεί να ξεκινήσεις προσπαθώντας να το κάνεις κομμάτι σου, και φυσικά να πετύχεις τις επιδιώξεις σου. Ε, στις πρώτες κρυάδες που θα φας, σίγουρα θα πιστέψεις πως είναι μούφα το εργάκι, αφού άλλα ζητάς άλλα παθαίνεις. Υπομονή, θα σε ανταμείψει.

 

8. Για να πετύχεις, πρώτα απ΄όλα μη λες ψέματα στον εαυτό σου

Ναι φίλτατοι, για να κάνουμε σωστό manifesting πρέπει να είμαστε σούπερ ειλικρινείς. Όσο πάει, γίνεται και πιο διασκεδαστικό, αφού το σύμπαν μας γλεντάει κανονικά. Αν θες να στο χαρίσω απλόχερα σου λέει, κομμένα τα χάδια, ακόμα και στον εαυτό σου. Κι όσο το σκέφτομαι, μάλλον δεν είναι απλώς ένας τρόπος η ενέργεια να γίνεται πράξη. Έχουμε να κάνουμε και με αυτοβελτίωση εδώ πέρα.

 

Αυτά είχα να σου μαρτυρήσω, τα μη δεδομένα. Η αλήθεια είναι πως σαν κύμα, ή trend -όπως θες πες το- κρύβει ένα μυστήριο και μια ασάφεια γύρω από το τι είναι και τι όχι. Όπως και να ‘χει, κακό δεν έκανε ποτέ σε κανέναν να προπονήσει με τη σκέψη του, να τη βελτιώσει, ή να την κατευθύνει προς τη θετικότητα και την άνοδο. Είτε θέλετε να το εντάξετε στη ζωή σας είτε όχι, να θυμάστε πως το σύμπαν βλέπει. Κουτσουκέλες και manifest δεν πάνε πακέτο επομένως. Τον νου σας στις λεπτομέρειες.

Συντάκτης: Αλίκη Μουσμούλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου