Έχεις φάει τον τόπο να το βρεις, είσαι σίγουρος πως κάπου μέσα στο σπίτι είχες ένα ψαλίδι μα τώρα που το χρειάζεσαι μάλλον κάπου έχει κρυφτεί. Ευτυχώς που εκείνη την ώρα δεν είσαι μόνος κι αφού σε βλέπει αναστατωμένο να ψάχνεις σε ρωτά «Τι ψάχνεις;» και πριν προλάβεις να απαντήσεις, σου λέει ακριβώς το σημείο στο οποίο πρέπει να ψάξεις! Όχι, δεν είναι η μαμά σου -που με ένα μαγικό τρόπο ξέρει που κρύβονται τα αντικείμενα όταν εξαφανίζονται!- αλλά ο κολλητός σου! Γιατί οι φίλοι μας πολλές φορές γνωρίζουν καλύτερα κι από εμάς τους ίδιους το σπίτι μας.

Είναι ο φίλος εκείνος που δε θα σε ρωτήσει που είναι τα ποτήρια, μα θα σηκωθεί να βάλει νερό και θα σε ρωτήσει αν θέλεις κι εσύ. Είναι εκείνος που θα αλλάξει θέση στα κάδρα του σπιτιού σου, γιατί πολύ απλά του χαλούσαν την αισθητική. Είναι εκείνος που θα σε συμβουλέψει να φορέσεις την μπλε σου τη ζακέτα, όταν εσύ είχες ξεχάσει πως έχεις μπλε ζακέτα. Είναι αυτός που φεύγοντας θα πάρει τα σκουπίδια, θα συμμαζέψει το σαλόνι και την επόμενη φορά που θα έρθει στο σπίτι σου, θα φέρει και χαρτί κουζίνας αφού ξέρει πως αποκλείεται να θυμηθείς να πάρεις!

Αλήθεια, πόσο όμορφο είναι να νιώθει κάποιος τόσο άνετα στο σπίτι σου! Δε μιλάμε για συγκάτοικο, ούτε για κάποιο οικογενειακό πρόσωπο. Μιλάμε για τους φίλους εκείνους, που όταν έρχονται στο σπίτι μας νιώθουν πιο άνετα κι από το δικό τους! Που ξαπλώνουν στον καναπέ και μας στριμώχνουν στην καρέκλα. Που δε θα νιώσουν ούτε μια στιγμή πως βρίσκονται σε ξένο περιβάλλον και θα σε κάνουν να νιώθεις ακόμη πιο άνετα. Είναι δώρο αληθινό να έχεις τέτοιους φίλους στο σπίτι σου.

Έρχονται όταν δεν τους περιμένεις και δε χρειάζεται να συμμαζέψεις όταν έχετε κανονίσει συνάντηση -ίσα ίσα ποντάρεις στη βοήθειά τους για να συμμαζευτεί όλο αυτό! Δε θα βγάλεις τις πιτζάμες σου, ούτε θα φτιάξεις μαλλιά. Θα μπεις για μπάνιο την ώρα που είναι εκεί και καθόλου άσχημα δε θα νιώσεις που τους αφήνεις μόνους. Κι αν πεινάσεις, ξέρεις πως μπορείς να υπολογίζεις στις μαγειρικές τους ικανότητες και να ζητήσεις να φτιάξουν κάτι να τσιμπήσετε. Είναι στην ουσία, σαν να έχεις τη μαμά σου εκείνη την ώρα στο σπίτι, μα μόνο με τα θετικά της στοιχεία, αφού ο φίλος ποτέ δε θα σε μαλώσει για την ακαταστασία σου, μα μόνο θα σε πειράξει για αυτή.

Πόσα βράδια δεν τους ζήτησες να σου κάνουν παρέα και να κοιμηθείτε μαζί, αφού δεν ένιωθες καλά; Πόσες φορές δεν ήρθαν από μόνοι τους και σου ανακοίνωσαν πως θα μείνουν μαζί σου, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν είχες κανονίσει κάτι διαφορετικό εσύ. Πόσες επισκέψεις τους για καφέ δεν κατέληξαν σε τριήμερη διανυκτέρευση σε σένα και πόσο ξαφνιάζεσαι που ξαφνικά δε σε ενοχλεί η ιδέα της συνύπαρξης με άλλο άτομο, σε ένα μικρό χώρο;

Γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν τα άτομα αυτά στη ζωή μας, για να μας υπενθυμίζουν πως όσο περίεργοι σαν άνθρωποι δηλώνουμε, πως όσο κι αν αγαπήσαμε τη μοναξιά μας και επιδιώξαμε να μείνουμε μόνοι στο σπίτι, πάντα περνάμε καλύτερα μαζί τους. Γιατί πολύ απλά δε νιώθουμε σαν να φιλοξενούμε κάποιον, ούτε μας επιβαρύνει η παρουσία τους. Δε νιώθουμε πως πρέπει να τους περιποιηθούμε όσο είναι στο σπίτι μας μα ζητάμε και να μας περιποιηθούν. Μόνο όταν τους βλέπουμε να κινούνται ελεύθερα στο σπίτι μας, να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νιώθουν χαλαροί, αισθανόμαστε εντελώς ελεύθεροι κι εμείς. Κι είναι πραγματικά ανεκτίμητη η αξία του να έχεις τέτοια άτομα για φίλους αφού είναι τόσο σπάνιο να μπορείς να νιώθεις με άλλους τόσο άνετα όσο νιώθεις με τον εαυτό σου!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ολίνα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου