Οι σχέσεις θέλουν χρόνο. Χρόνο για να μπορέσεις να κατανοήσεις τον άλλον και παράλληλα να κατανοήσεις και εσένα. Χρειάζεσαι χρόνο να αντιληφθείς την έννοια της σχέσης αυτής καθ’ αυτής και έπειτα να επεξεργαστείς τον εαυτό σου μέσα σε αυτήν. Μια σχέση θέλει να της δίνεις χρόνο. Να μπορέσει να εξελιχθεί, να απλωθεί στο χώρο και να ακολουθήσει είτε τον ανήφορο, είτε τον κατήφορο. Ο χρόνος που οφείλεις να δώσεις σε μια σχέση είναι ανάλογος τόσο των συναισθημάτων που έχεις, αλλά και τόσο του αντίκτυπου που αυτή έχει πάνω σου.

Και έρχομαι και αναρωτιέμαι τώρα εγώ για ποιο λόγο κάθομαι και παιδεύομαι μαζί σου. Ανέχομαι όλες τις μαλακίες σου και δεν αντιδράω. Όλο λέω να δώσω χρόνο μπας και δω κάποια αλλαγή, αλλά εσύ αλλάζεις μόνο προς το χειρότερο. Αλλιώς ήσουν όταν σε πρωτογνώρισα. Τώρα με κάνεις να νιώθω πως μοιράζομαι το κρεβάτι μου με έναν άγνωστο. Άλλο σκεπτικό, άλλοι τρόποι.

Πάει και η ειλικρίνειά σου, πάει και η αλήθεια σου, πάει και το καθαρό σου βλέμμα. Έχεις αρχίσει τα νάζια και τα γουργουρίσματα σαν εννιά μηνών γατί. Βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι θα είμαι δίπλα σου για πάντα και θα αποδέχομαι ό,τι κι αν κάνεις και το παίζεις αδιάφορος και δήθεν. Ότι δεν είσαι στα καλά σου γενικότερα και όλο κάτι σε πιέζει. Μάλλον θα είναι ο καημός σου, που σου έσπασε το νύχι όταν έπλενες τα πιάτα, γιατί έχεις αρχίσει να μοιάζεις με γυναικούλα.

Και το γεγονός ότι δε με κάνεις να αισθάνομαι ασφάλεια για τη σχέση μας, σε συνδυασμό με τις μικρές προσβολές που πετάς πού και πού μπροστά στους φίλους «για πλάκα», έχει αρχίσει και θολώνει το τοπίο. Θα βρεις πάντα κάτι να σχολιάσεις, για τα μαλλιά μου που πετάνε, τον συνδυασμό στα ρούχα μου και τη φυσική μου διάπλαση. Είναι που ήθελες πάντα κάποια σαν τη JLo και δε σου βγήκε το όνειρο. Το να με μειώνεις όμως ακόμη και για πλάκα, σίγουρα δεν τιμάει τον ανδρισμό σου και επίσης με ξενερώνει απίστευτα.

Είναι και το κόμπλεξ που έχεις με το κινητό. Μάλλον φταίνε τα σενάρια για τις υποκλοπές και δε θέλεις να μιλάμε μέσω τηλεφώνου. Με τη δικαιολογία πως αυτή μας η συνήθεια θα μας οδηγήσει σταδιακά σε καβγάδες και γκρίνια, κατάφερες να με πείσεις να μη σε παίρνω ούτε για καλημέρα, ούτε και για καληνύχτα. Σιγά-σιγά όμως καταλαβαίνω πως είναι ο φόβος σου για να δεθείς και να συνειδητοποιήσεις πως έχεις πλέον μια σοβαρή σχέση στη ζωή σου.

Η σχέση πέρα από χρόνο, όμως, απαιτεί και κόπο. Μέχρι στιγμής κάνω υπομονή για να δω πού θες να καταλήξεις. Σε αφήνω να εκτελέσεις την παράστασή σου με ακρίβεια και χωρίς διακοπές, όμως αν δεν με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα μην περιμένεις να χειροκροτήσω στο τέλος. Αν εγώ δεν είμαι η JLo κι εσύ δεν είσαι ο Johnny Depp. Μην έχεις λοιπόν αυταπάτες πως θα ανεχτώ κάθε βλακεία σου.

Ούτε τις νύχτες ξεχνάω που κάθομαι και περιμένω να γυρίσεις και αγωνιώ μήπως κάτι έπαθες, γιατί πάλι δεν σήκωσες το κινητό, ενώ μου είπες να σε πάρω. Ούτε όλες τις φορές που προσπάθησα να κάνω μια σοβαρή συζήτηση μαζί σου και να σε μάθω καλύτερα κι εσύ το πήρες στην πλάκα και άρχισες να με κοροϊδεύεις. Τίποτα δεν ξεχνάω. Όλες οι κινήσεις και τα λόγια μέσα σε μια σχέση καταγράφονται και οδηγούν τελικά στην αύξηση ή μείωση του χρόνου παραμονής μας σε αυτήν.

Για κάνε λοιπόν τους υπολογισμούς και μάντεψε πού δε θα κοιμηθείς απόψε.

Συντάκτης: Πόπη Κονοφάου