Δεν ξεκολλάμε που δεν ξεκολλάμε απ’ τα κινητά μας πλέον, ένα παραπάνω όταν είμαστε ερωτευμένοι. Σκέφτεστε ο ένας τον άλλο όλη μέρα, απ’ το πρωί που θα ξυπνήσετε, σε άκυρες στιγμές στη δουλειά, μέσα στη ρουτίνα μέχρι και την ώρα που θα κοιμηθείτε. Πότε θα μιλήσετε, πότε θα στείλετε τα μηνύματά σας; Μετά άντε να σηκώσεις κεφάλι απ’ την οθόνη. Παίρνουν φωτιά τα sms, τα τηλέφωνα, τα social media, τα παιχνίδια στο facebook, όλο και κάτι θα βρείτε να κάνετε ως ζευγάρι, για να είστε όλη μέρα κατά κάποιον τρόπο σε επαφή. Όσο είστε μακριά, φυσικά, γιατί όταν είστε μαζί απλά όλα σβήνουν.

Όχι ότι δεν είσαι στο κινητό σου όλη μέρα αν δεν είσαι ερωτευμένος, αλλά ένα παραπάνω όταν είσαι. Γιατί είναι τότε που δεν μπορείς και πολύ μακριά απ’ τον άλλο κι όσο να πεις τα κινητά τηλέφωνα είναι μια καλή γέφυρα επικοινωνίας. Και να σου οι κλήσεις, τα κάθε τρεις και λίγο μηνύματα -όλα χωρίς λόγο φυσικά, μόνο και μόνο για να πεις οτιδήποτε σκέφτηκες εκείνη τη στιγμή.

Γιατί αν δε δηλώσεις τα νεύρα ή το άγχος σου εκείνη την ώρα θα σκάσεις. Πώς θα προχωρήσεις τη ζωή σου αν δεν πεις σε κάποιον ότι δεν πέτυχε ο καφές σου ή ότι έχασες το λεωφορείο ενώ περνούσε μπροστά απ’ τα μάτια σου; Κάπου πρέπει να τα πεις ντε, να ξεσπάσεις.

Κάθε ώρα και στιγμή θέλεις από μόνος σου να δίνεις ραπόρτο, για να νιώθεις τον άλλο πιο κοντά σου, σαν να ζει μαζί σου ό,τι σου συμβαίνει. Κι αντίστοιχα να ξέρεις κι εσύ τι κάνει ο άλλος. Να κάνετε τις πλάκες σας, να περνάτε, κατά κάποιον τρόπο, μαζί τις στιγμές σας. Είναι εθιστικό το να στέλνεις συνέχεια μηνύματα, σαν εξάρτηση, αλλά θα μου πεις τι είναι ο έρωτας; Μια εξάρτηση που δε θες να απομακρύνεις. Κι αν δεν το ζεις όσο είναι τόσο δυνατό, πώς θα το ευχαριστηθείς;

Φυσικά κι αν δε μιλάτε όλη μέρα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, εννοείται ότι είστε σίγουροι ο ένας για τα αισθήματα του άλλου. Εντάξει, μπορεί να σε πιάσει και μια παράνοια αν ο άλλος είναι online και δε σου απαντάει, μπορεί λίγο να ζηλεύεις αν δεις like από κάποιον –στα μάτια σου ύποπτο– που δεν ξέρεις, αλλά ο έρωτας δεν είχε ποτέ λογική.

Κι άσε το κομμάτι της επικοινωνίας, τις σέλφι που βγάζεις συνέχεια πού τις πας; Όχι αυτές που ανεβάζεις στο Instagram,  εκείνες τις άλλες, που βγάζετε οι δυο σας, τις κουνημένες, τις στραβές, τις ανάποδες, με τις αστείες φάτσες, που κρατάς για να τις χαζεύεις και να γελάς με τα χαζά σας τις ώρες που σου λείπει πιο πολύ.

Πώς να σηκώσεις το κεφάλι σου μετά απ’ την οθόνη;  Μηνύματα θα είναι, φωτογραφίες θα είναι, stalking στα social media θα είναι (έλα, παραδέξου το, όλοι γινόμαστε FBI όταν τρωγόμαστε με τα ρούχα μας), με κάποια αφορμή θα ψάξεις να βρεις τον τρόπο να έρθεις πιο κοντά με τον άνθρωπό σου, ακόμα κι όταν είστε μακριά.

Κι ας έχεις αρχίσει να μοιάζεις με junkie, δε σε νοιάζει, εσύ τον έρωτά σου ζεις.

 

Συντάκτης: Σοφία Μπουμπάρη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη