Είναι και εκείνες οι βραδιές που δε θέλεις να ξημερώσει, βραδιές που θέλεις ο χρόνος να παγώσει. Στιγμές μοναδικές. Γλέντια, χαρές, έρωτας. Στιγμές που θέλεις να κρατήσουν πολλά 24ωρα.

Σε όλους έχει συμβεί… Μια καλοκαιρινή βραδιά στην παραλία με την παρέα μας. Μια γιορτή που εξελίχθηκε στο γλέντι της χρονιάς. Ένας περίπατος κάτω από τα αστέρια με τον αγαπημένο/η μας που μας κάνει να αντιληφθούμε πόσο ερωτευμένοι είμαστε και πόσο τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον. Μια νύχτα με το φίλο/η μας που ανοίξαμε τις καρδιές μας, κάνοντας συζητήσεις λίγο πιο πνευματικές, συντροφιά με ένα-δύο -ίσως και τρία- μπουκάλια παλαιωμένο κρασί και που θα συνειδητοποιήσαμε πόσο σπουδαίο ήταν για τη φιλία μας το συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Βραδιές που έγραψαν ιστορία, όπως λέω και εγώ. Όλοι έχουμε σίγουρα να θυμόμαστε τέτοιες νύχτες, που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό μας.

Σίγουρα η ημέρα και το φως σου δίνουν ζωή. Δημιουργείς, εργάζεσαι, εξελίσσεσαι, κινείσαι. Όμως, όταν βραδιάζει επικρατεί μια ηρεμία, μια ανάγκη να έρθουν οι άνθρωποι λίγο πιο κοντά. Να μοιραστούν, να αγκαλιαστούν, ακόμα και να ερωτευτούν. Το μυαλό μας συνήθως το βράδυ αδειάζει, αποφορτίζεται, χαλαρώνει. Είναι η νύχτα που μας κάνει να σκεφτόμαστε λιγότερο και να νιώθουμε περισσότερο. Ίσως γι’ αυτό και να υπάρχουν βράδια μαγικά. Ακόμα κι αν δεν είσαι ρομαντικός, θα θυμάσαι μια νύχτα με φεγγάρι ή αστέρια που σε είχε καθηλώσει η ομορφιά τους. Οι άνθρωποι βέβαια είναι που κοσμούν τα μέρη και τις στιγμές, όμως η μαγεία της φύσης πάντα βοηθάει.

Είναι μεγάλη αλήθεια βέβαια πως στη θύμησή μας έχουμε ως ιδιαίτερα αξιοσημείωτες τις βραδιές που έγιναν μοναδικές αναπάντεχα, χωρίς κάποιο πρόγραμμα. Τα απροσδόκητα άλλωστε είναι αυτά που μας εντυπωσιάζουν στη ζωή μας, αυτά που έρχονται ξαφνικά και ενεργοποιούν κάθε αίσθηση στην ψυχή, το μυαλό και το σώμα μας. Ανατρέξτε στη μνήμη σας και θυμηθείτε μια τέτοια δική σας στιγμή από το παρελθόν. Σίγουρα θα νιώσετε έστω και για λίγα δευτερόλεπτα όπως εκείνη την υπέροχη νύχτα και σίγουρα θα σας δημιουργηθεί ένα γλυκό συναίσθημα.

Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως οι βραδιές αυτές περνούν τόσο γρήγορα και εμείς θέλουμε να τις ζήσουμε λίγο ακόμα ή πολύ ακόμα. Μα αν διαρκούσαν για πάντα δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστές. Άλλωστε δε λένε πως όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ζούμε κάθε μας στιγμή όσο πιο έντονα γίνεται. Με όλη μας την καρδιά. Να είμαστε άνθρωποι που το λέει η καρδούλα μας βρε παιδιά. Αν όπου πάμε και ό,τι κάνουμε είναι με όλη μας την καρδιά, τότε οι στιγμές που θα δημιουργήσουμε θα είναι ξεχωριστές, λαμπερές, φεγγαρένιες. Και πάνω απ’ όλα να είμαστε καλά για να έρθουν και άλλες πολλές νύχτες μαγικές που θα έχουμε να θυμόμαστε ακόμα και όταν γεράσουμε.

Συντάκτης: Ελένη Πανταζοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.