d280

Μακράν ο πιο τρομακτικός θρύλος, που στοιχειώνει αποκλειστικά ζευγάρια. Οι πρώην. Αιώνιο μεγάλο πρόβλημα και η αιτία για φασαρίες- μη σας πω και για πιο μοιραίες καταλήξεις- είναι αυτοί. Όσο άνετος κι αν το παίζεις, κατά βάθος σε καίει και σε πειράζει που ο σύντροφός σου έχει παρελθόν, σε ταλαιπωρεί που ξέρεις ότι κάποιος άλλος άνθρωπος ήταν στη θέση σου κι ας ήταν πριν από εσένα.

Είναι σαφώς ελαφρώς περίεργο να συνειδητοποιείς πως τα λόγια που λέει σε σένα τα έλεγε κι αλλού, ότι σε πάει σε μέρη που πήγε και με πρώην, ότι σε γνωρίζει σε φίλους που ήδη ξέρουν τις προηγούμενες σχέσεις του, αν και σαφώς εκτός από ανθρώπινο είναι και πέρα για πέρα φυσιολογικό κάτι τέτοιο. Η ζωή πρέπει να προχωράει μπροστά και να μη μένει στάσιμη, όπως κι εμείς.Η σχέση σου το έκανε μαζί σου, εσύ γιατί κολλάς στους πρώην;

Ας το δούμε και λίγο από την απέναντι όχθη, δεν είναι λίγο ριψοκίνδυνο να έχεις κάποιον στη ζωή σου που να μην έχει την παραμικρή εμπειρία; Κάποια στιγμή είναι πιθανόν αυτός σαν άνθρωπος να επαναστατήσει για να ζήσει όσα δε θα είχε ζήσει. Μία μέρα θα την έκανε, να γνωρίσει κι άλλους ανθρώπους και να αποκτήσει καινούργιες εμπειρίες, έτσι η ζωή θα έκανε πάλι μία απότομη στροφή και θα γινόμασταν εμείς το παρελθόν.

Όταν χωρίζεις, χωρίζεις για κάποιους λόγους, κάτι δεν πήγαινε καλά, δε νομίζω κανείς να χωρίζει ενώ όλα είναι τέλεια. Αντί να σπαταλάς χρόνο φτιάχνοντας ιστορίες και πιθανά σενάρια καλύτερα θα ήταν να αφεθείς στον έρωτά σου. Κοίτα να μην κάνεις τα ίδια λάθη με τους πρώην και σκέψου πως για να είναι μαζί σου, σημαίνει πως εσένα θέλει.

Το ταίρι σου έχει προϊστορία και πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό. Κάποιοι θέλουν να τη γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια, άλλους δεν τους ενδιαφέρει το παρελθόν κι υπάρχουν κι αυτοί που απλά κάνουν πως δεν τους νοιάζει. Όπως και να έχει το παρελθόν ενός ανθρώπου είναι πρόβλημα μόνο όταν κάνει εμφανίσεις στο παρόν. Καλοί, χρυσοί οι πρώην, αλλά δε θα κάνουμε και κουμπαριά. Ένα ζευγάρι όταν μπαίνει στη διαδικασία να ξεκινήσει μια καινούργια σχέση, οφείλουν και οι δύο πλευρές να έχουν θέσει όρια με το παρελθόν τους και κανένα δικαίωμα για να μπορεί να σου κάνει άνω-κάτω το παρόν.

Κι αν πάλι το νερό φτάσει στο χείλος του ποτηριού και γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να εξηγήσεις στον πρώην ότι δεν μπορεί να επεμβαίνει στη ζωή σου και ότι πλέον είσαι με έναν άλλον άνθρωπο επομένως πρέπει να το σεβαστεί, αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι ένα· φασαρίες και αμφιβολίες ανάμεσα στο ζευγάρι, χωρίς απολύτως κανέναν λόγο.

Στην τελική όμως, είναι αρκετά ξεκάθαρο και φαίνεται το αν έχεις αφήσει πίσω ό, τι κι αν έχει γίνει πριν από το νυν ταίρι σου και ότι σε ενδιαφέρει μόνο το τώρα. Θα φανεί αν σέβεσαι τις επιθυμίες του και αν το πειράξει κάτι θα είσαι εκεί για να το κάνεις πέρα, ώστε να σε εμπιστευτεί. Το οφείλεις, πρώτα σε σένα για να είσαι καθαρός και μετά στον άλλον, εκτός αν ψάχνεσαι και δε σε πολύ νοιάζει, δηλαδή το τώρα είναι για να καλύψεις το κενό ή να περάσεις απλά τον χρόνο σου, που και αυτό δεν είναι λάθος αν το έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή.

Ήρθε η ώρα ο θρύλος των πρώην να καταπατηθεί, όμως όταν μία σχέση ανήκει στο παρελθόν πρέπει να μένει εκεί, θα υπάρχει λόγος που βρίσκεται εκεί. Όταν μία σχέση είναι στο παρόν κοίτα να τη ζήσεις χωρίς να βάζεις ο ίδιος εμπόδια που θα μπορούσαν άνετα να μην υπάρχουν. Κι όταν μέσα σε μία σχέση κάνεις όνειρα για το μέλλον και νιώθεις γεμάτος με την ιδέα, τότε να ξέρεις πως είσαι σε καλό σημείο.

Συντάκτης: Λεμονιά Κροπάλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου