pillo563342342

Μπορεί φήμες να ακούγονταν από το 2009 για τη μεταφορά της ταινίας της Barbie στη μεγάλη οθόνη και το 2014 να ξεκίνησε προετοιμασία για το καστ και το σενάριο, όμως το εγχείρημα αυτό θα πραγματοποιηθεί τελικά φέτος. Η ταινία θα προβληθεί στις 21 Ιουλίου 2023 στους κινηματογράφους και όλοι ανυπομονούμε να μεταφερθούμε στον κόσμο που θα μας παρουσιάσει η σκηνοθέτης της σειράς, που μάλλον δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, ειδικά από όσα έχουμε καταλάβει από το τρέιλερ που προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σκηνοθέτης είναι η φεμινίστρια Γκρέτα Γκέργουιγκ που συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Νόα Μπάουμπαχ. Πολλοί θεώρησαν ότι θα είναι μια ακόμα ταινία με περιεχόμενο που αντανακλά την ομορφιά και τη ρηχότητα του κόσμου. Όμως όταν ανακοινώθηκε από την παραγωγή της Mattel και Warner Bros ότι η Γκέργουιγκ θα είναι σκηνοθέτης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν «ίσως τελικά δούμε κάτι διαφορετικό!».

Η ταινία διαπραγματεύεται τη ζωή της Barbie και του Ken, που ζουν στην πόλη της Barbieland και εκεί ξεκινά το ειδύλλιό τους. Μία μέρα η Barbie ξυπνά και δεν είναι πια το ίδιο «τέλεια» στον κόσμο τους. Αποφασίζει, λοιπόν, να φύγει για τον αληθινό κόσμο, ώστε να βρει την «πραγματική» ευτυχία. Σε αυτό το ταξίδι δε θα είναι μόνη, αφού θα την ακολουθήσει ο Ken, δείχνοντάς της την αγάπη του προς εκείνη. Θα δοκιμαστούν και θα συναντήσουν πολλά ευτράπελα.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ταινία είναι πόσο μεγάλη σημασία έχει να ανακαλύψουμε την εσωτερική ομορφιά και ευτυχία για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Όλοι μπορούμε να γίνουμε Barbie και Ken. Να προσέχουμε τους εαυτούς μας, να καλλιεργήσουμε το ήθος, το μυαλό και την ψυχή μας. Χωρίς την εσωτερική ομορφιά δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε έναν κόσμο που κυριαρχεί το φαίνεσθαι. Δεν έχει σημασία πώς είμαστε εξωτερικά, αλλά ο τρόπος που θα διαμορφωθεί ο εσωτερικός μας κόσμος. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε καν η κοινωνία η ίδια. Ας προσπαθήσουμε να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο αληθινοί και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι, με τις ατέλειες και τις αδυναμίες του. Και όσοι βρίσκονται αληθινά δίπλα μας, θα μας αγαπήσουν όπως είμαστε, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Γκέργουιγκ μέχρι να επιλέξει το καστ των ηθοποιών έκανε πολλά δοκιμαστικά. Ήθελε να δώσει ευκαιρίες σε ηθοποιούς ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, χαρακτηριστικών, μιας και χώρος στην ταινία υπήρχε για όλους. Στόχος της ήταν να μην είναι η Barbie μια ταινία με συνηθισμένο περιεχόμενο και οι ηθοποιοί να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα στοιχεία του ρόλου.

Ας δούμε όμως ποιοι θα εμφανιστούν στην ταινία, αν και δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα όλα τα ονόματα. Θα πάρουμε μια γεύση, ενώ πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις. Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της διεθνούς σόου μπιζ, όπως η Μάργκοτ Ρόμπι, ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο Σίμου Λιού, ο Γουίλ Φέρελ, η Ίσα Ρέι, η Αμέρικα Φερέρα, η Κέιτ Μακίνον και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί παρόμοιου βεληνεκούς. Σε ρόλο έκπληξη θα είναι η Ντούα Λίπα, η οποία εκτός από το σάουντρακ της ταινίας που θα ερμηνεύσει, θα υποδυθεί και την Barbie-γοργόνα.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, στις 21 Ιουλίου να πάμε στον κινηματογράφο, να παρακολουθήσουμε την Barbie, να ανακαλύψουμε το βαθύτερο νόημα της ταινίας και να το συζητήσουμε με τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τις οικογένειές μας, τους συναδέλφους μας. Να τους διδάξουμε ότι βασικό μέλημα είναι η εσωτερική ομορφιά!

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Γεωργία Καλδή
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.