Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε

 και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να 

ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

 

1. Τέλος στο παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες και διαβάσεις ΑΜΕΑ

Ο Δήμος Αθηναίων στην προσπάθεια του να εξαλείψει το φαινόμενο παρκαρίσματος σε ράμπες και διαβάσεις ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές ανάγκες, δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης. Η Δημοτική αστυνομία έχει τοποθετήσει 830 αισθητήρες σε κεντρικές -μέχρι στιγμής- περιοχές της Αθήνας και ειδοποιούν σε δευτερόλεπτα την αστυνομία μόλις κάποιος παρκάρει εκεί το όχημά του. Το ότι χρειαζόμαστε το νόμο για να λειτουργήσουμε ανθρώπινα βέβαια δεν το λες και καλό, αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι που το χρειάζονται θα μετακινούνται πλέον ευκολότερα και χωρίς εμπόδια.

 

2. Ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη παντρεύτηκε στο βυθό της θάλασσας

Στις 19 Αυγούστου, ο Αλέξανδρος και η Άρτεμις από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στην Αλόννησο για τη τελετή του γάμου τους! Ο δικός τους, αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά γάμο που πραγματοποιείται στο βυθό της Αλοννήσου, ο οποίος μάλιστα είχε και περισσότερους καλεσμένους από τον πρώτο. Παρευρέθηκαν δώδεκα άτομα, ενώ με τα δεσμά του γάμου, τους ένωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου ο οποίος κατέχει δίπλωμα κατάδυσης. Σου βρήκα πού θα πας αν θες να κάνεις ξεχωριστό γάμο.

 

3. Στο Ιράν πούλησαν σπίτι… σε σκύλο!

Κι ενώ όλοι αγαπάμε τα σκυλιά μας λες και είναι παιδιά μας, ένα ζευγάρι στο Ιράν το προχώρησε λίγο παραπέρα, αφού έβαλαν το σκύλο τους να υπογράψει με την πατούσα τους το τίτλο ιδιοκτησίας του σπιτιού τους, δεδομένου ότι δεν είχαν παιδιά για να ορίσουν ως κληρονόμους. Έτσι, διεξήχθη έρευνα από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον επικεφαλή του κτηματομεσιτικού γραφείου, κλείνοντας του την εταιρεία.

 

4. Πιγκουίνος «επιθεωρεί» τη φρουρά ζωολογικού κήπου

Ο Sir Nils Olav III, ζει στο Penguins Rock στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και αποτελεί την επίσημη μασκότ της φρουράς του Βασιλιά της Νορβηγίας και μάλιστα δέχεται και τελετουργικές επισκέψεις. Ο αξιότιμος αυτός πιγκουίνος λοιπόν, προήχθη στο βαθμό του υποστράτηγου, μιας και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους πιγκουίνους και έχει επιδείξει καλή διαγωγή. Κάπου εδώ να σημειωθεί πως ο Sir Nils Olav έγινε δεκανέας το 1982. Λοχίας το 1987, λοχίας συντάγματος το 1993, αξιότιμος λοχίας λοχίας το 2001 και αρχιστράτηγος το 2005. Έλαβε το τίτλο του ιππότη το 2008 και έγινε ταξίαρχος το 2016. Και επειδή μπορεί να το ξεχάσατε, ναι, ακόμα για τον πιγκουίνο μιλάμε.

 

5. Επέστρεψε βιβλίο στη βιβλιοθήκη μετά από 86 χρόνια!

Βιβλιοφάγοι όλου του κόσμου ενωθείτε για να διαβάσετε αυτά τα απόκοσμα νέα. Ο Stewart Plein, επιμελητής σπάνιων βιβλίων και εντύπων, ανακάλυψε ένα βιβλίο το οποίο είχε δανειστεί σε κάποιον από το 1937! Μάλιστα γλίτωσε και το πρόστιμο αφού είχε διαγραφεί ένα χρόνο πριν, δεδομένου ότι κανείς δεν πίστευε ότι θα επιστραφεί το εν λόγω βιβλίο. Μιλάμε για μια συλλογή τριών θεατρικών έργων του συγγραφέα Hugh Quinn, το οποίο βρισκόταν σε άριστη κατάσταση. Κάλιο αργά παρά ποτέ δε λένε;

 

6. Σύστημα πυρανίχνευσης στο πάρκο Νέας Ζωής στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου προνόησε και εγκατέστησε ένα σύστημα πυρανίχνευσης που στις μέρες μας φαίνεται να μας είναι πολύτιμο. Συγκεκριμένα, το εν λόγω σύστημα, έχει λειτουργία άμεσης ανίχνευσης, παρόμοια με αυτή του ανθρώπινου ματιού και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Η διαφορά με άλλα συστήματα πυρασφάλειας είναι πως δε χρειάζεται θερμικό αποτύπωμα για να σταλεί το σήμα, μιας και αυτό θα σήμαινε πως η πυρκαγιά είναι ήδη σε έξαρση, αλλά ούτε αποτελεί απλή ανίχνευση καπνού που απλά θα έστελνε λανθασμένους συναγερμούς.

 

7. Σάλπαρε το πρώτο αιολικό φορτηγό πλοίο

Η ναυτιλιακή Cargill, ναύλωσε το εν λόγω πλοίο, το οποίο ακολούθησε την ίδια κατασκευαστική με τις ανεμογεννήτριες, ελπίζοντας πως με την τεχνολογία που αναπτύσσουν θα ανοίξουν το δρόμο για ένα πιο πράσινο μέλλον. Τα πανιά του πλοίου έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς και τη χρήση του άνθρακα. Με πρόχειρα νούμερα, μιλάμε για μια μείωση περίπου έξι τόνων καυσίμου και 20 τόνων άνθρακα. Αν αυτό δουλέψει, ίσως να έχουμε ένα αισιόδοξο μέλλον σαν ανθρωπότητα τελικά.

 

8. Μεγάλωσαν μύτη σε χέρι ασθενούς και έπειτα της τη μεταμόσχευσαν στο πρόσωπο

Χειρουργοί στη Γαλλία μεταμόσχευσαν μια τρισδιάστατη εκτυπωμένη μύτη στο πρόσωπο μιας ασθενούς, η οποία είχε χάσει μέρος του προσώπου της από καρκίνο. Το εν λόγω εμφύτευμα μεγάλωνε στο χέρι της για δύο μήνες και έπειτα από έξι ώρες χειρουργικής επέμβασης, δέκα ημέρες στο νοσοκομείο και τρεις εβδομάδες αντιβίωσης, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Έτσι, μετά από εννέα χρόνια αποτυχημένων ρινικών ανακατασκευών η ασθενής απέκτησε και πάλι μύτη και μπόρεσε, όπως λέει, να βγει ξανά έξω με τον άντρα της σε εστιατόριο, μετά από δέκα χρόνια. Μπράβο, γεμίστε ελπίδα τον κόσμο!

 

9. Μητέρα σκέφτεται να ονομάσει το παιδί της Σταχτοπούτα

Μιλώντας για περίεργα ονόματα, η εν λόγω γυναίκα ψάχνοντας να δώσει ένα όμορφο πριγκιπικό όνομα στη μέλλουσα κόρη της, σκέφτηκε να κάνει μια ανάρτηση στο Reddit, ζητώντας τη γνώμη των χρηστών σχετικά με την ιδέα που της ήρθε. Προφανέστατα δίχασε το διαδίκτυο αφού πολλοί υποστήριξαν πως ενδέχεται να υποστεί bullying στο σχολείο και όχι μόνο. Βέβαια υπήρξε και μια νηπιαγωγός που ανέφερε πως υπήρχε ήδη στο σχολείο που δίδασκε ένα κοριτσάκι με αυτό το όνομα και δεν το κορόιδεψε κανείς. Δεν ξέρω για σας, εγώ έχω απορία τι θα αποφασίσει τελικά.

 

10. Γεννήθηκε σπάνια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο ζωολογικός κήπος του Τενεσί, υποδέχθηκε μια σπάνια καμηλοπάρδαλη η οποία γεννήθηκε χωρίς τις καφέ κηλίδες που είναι χαρακτηριστικές του είδους της. Αποτελεί τη μοναδική εν ζωή μονόχρωμη καμηλοπάρδαλη του πλανήτη, με την τελευταία να εμφανίζεται το 1972 στο Τόκιο. Η γέννησή της, έφερε στο προσκήνιο συζητήσεις για την περαιτέρω προστασία της καμηλοπάρδαλης, αφού απειλούνται με αφανισμό, ενώ το 40% από τις άγριες καμηλοπαρδάλεις έχει ήδη χαθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ας ελπίσουμε για τα καλύτερα!

Συντάκτης: Νίκη Χατζηευστρατίου