pwl534

Είναι το άτομο που κοίταξες κι είπες πως μεταξύ σας δεν πρόκειται να υπάρξει τίποτα παραπάνω. Βγήκατε, ήπιατε τις μελωδίες της ηδονής κι είπες γιατί όχι, δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο πέρα από σκέτο σεξ. Αμ, εδώ σε θέλω. Είναι μόνο απλό σεξ ή μήπως ερωτεύτηκες κάπου στο ενδιάμεσο;

Έπεισες τον εαυτό σου πως δεν είναι τίποτα παρά ένας παροδικός άνθρωπος για να περάσει η ώρα σου κι ίσως να γεμίσει τα βράδια  που αισθανόσουν μόνος. Κάλυπτες ένα κενό σου, όμως, ποτέ δεν κατάλαβες πως ταυτόχρονα το άτομο εκείνο μεγάλωνε μέσα σου έναν αιφνιδιαστικό έρωτα που θα σε έπιανε απροετοίμαστο.

Το σεξ απίθανο, γεμάτο πάθος. Έπαιρναν φωτιά τα σεντόνια –κι όλο το σπίτι, εδώ που τα λέμε– ίσως και το αμάξι ή τα πάρκα που πηγαίνατε. Τόση χημεία σε ένα φιλί, σε ένα χάδι, σε μια ματιά κι όμως ακόμη δεν είχες καταλάβει τίποτα.

Δεν κοιμόσασταν ποτέ μαζί, αφού δεν ήταν κάτι σοβαρό και ποτέ δε συζητούσατε για την όμορφη αλλά παράξενη σχέση σας. Μην περιπλέξετε την κατάσταση, μην τυχόν και μπει η ιδέα του έρωτα μέσα σας και μετά δε βρείτε τρόπο να την ξεριζώσετε δίχως να κοπεί κι ένα μέρος του εαυτού σας μαζί.

Απ’ τα απλά ξενύχτια μέσα στο φλογερό σας πάθος καταλήξατε να συζητάτε για ό,τι σας απασχολεί, τι αγαπάτε, τι μισείτε, τι σας συνεπαίρνει και ξέρεις ότι αυτά άπαξ και τα θίγεις σε συνδυασμό με ερωτική συνεύρεση, είτε θα αγαπηθείτε είτε θα μισηθείτε.

Υπάρχουν άτομα που όντως είναι οκ να κάνεις σκέτο σεξ. Υπάρχει κι η κατηγορία ανθρώπων που δεν μπορείς παρά να τους ερωτευτείς. Είναι τόσο γοητευτικά ακαταμάχητοι όπου μια απλή συνεύρεση μετατρέπεται σε ερωτική. Είναι πολύ επικίνδυνος ο έρωτας και πάντα έρχεται όταν δεν τον θέλεις, όταν έχεις αγανακτήσει με την πάρτη του, αλλά αν σου χτυπήσει την πόρτα δύσκολα λες «όχι» και ξανά μανά τα ίδια.

Στην αρχή όλα ήταν ωμά. Βρισκόσασταν, εκτελούσατε ό,τι είχε συμφωνηθεί μεταξύ σας να συμβεί κι ο καθένας σπίτι του, άντε και για κάνα ποτό να ξεδώσετε. Έπειτα, γίνατε φίλοι. Δηλαδή, φίλοι με σεξουαλικά προνόμια φίλοι, το γνωστό “friends with benefits”  γιατί πέρα απ’ το ταίριασμα στο σεξ καταλάβατε τα κοινά σας ενδιαφέροντα και δένατε ωραία.

Πίστευες ότι μπορούσατε να είστε δύο φίλοι που απλώς περνάνε καλά όποτε το επιθυμούν. Εκείνη την ημέρα, όμως, περάσατε τόσο όμορφα που δεν ήθελες να φύγεις και κοιμηθήκατε αγκαλιά. Εκείνη την ημέρα η ιδέα του έρωτα μπήκε και κατέρριψε την αρχική. Δεν είναι απλό σεξ πλέον, δεν είναι κάποιος που απλά περνάς τον χρόνο σου. Το κάτι που σου έλειπε δεν το αναζητάς πουθενά πια, το βρήκες στις συζητήσεις σας, στα γέλια σας και στον εκκωφαντικό έρωτα που σας ταξιδεύει σχεδόν κάθε βράδυ.

Στη συνέχεια, δεν αρκούσε μια απλή επικοινωνία κάθε δυο μέρες και περίμενες με ανυπομονησία ένα μήνυμα ή μια απάντηση σε δικό σου. Έπειτα, μη θέλοντας κανείς να παραδεχτεί αυτό το συναίσθημα που ουρλιάζει, μα εσείς προσποιήστε πως δεν ακούτε, βγήκατε με άλλους ώστε να ομαλύνετε κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση με απόρροια, όμως, να την περιπλέξετε. Μαντέψτε∙ ζήλια αφόρητη. Ζήλια που θα μπορούσε να μετατρέψει, αν ήταν νερό, ολόκληρη την έρημο σε θάλασσα.

Το λάθος, όμως, δεν είναι πως πίστευες ότι μπορούσες να πατήσεις ένα –τόσο απλούστατο στα λόγια, τόσο δύσκολο στην πράξη– turn off στα συναισθήματά σου ώστε να λειτουργήσεις μόνο σεξουαλικά. Το λάθος στην όλη υπόθεση που μυρίζει από χιλιόμετρα μακριά είναι το γεγονός πως κανείς εκ των δύο δε θα αναφέρει πως τα αισθήματά τους άλλαξαν τροπή και τρέχουν –σαν τον Σπύρο Λούη– προς τον έρωτα.

Έτσι, καλέ άνθρωπε, δουλεία δε γίνεται. Είναι ψυχοφθόρο για εσένα πάνω απ’ όλα. Αν δεν πρόκειται πια για σκέτο σεξ, έχεις δύο επιλογές: Κάνεις κατανοητά τα αληθινά σου συναισθήματα κι αν υπάρχει αμοιβαιότητα προχωράτε στο επόμενο στάδιο. Στην περίπτωση που πρόκειται για μονόπλευρο ενδιαφέρον, όλο αυτό το  κόβεις σαν δίκοπο μαχαίρι. Βάλε μπουρλότο και κάψε τα όλα. Διαφορετικά κάτσε και κορόιδευε τον εαυτό σου και κάνε του συμπαράσταση όταν θα σου μιλάει το αίσθημα για Γιώργους και Κατερίνες.

Συντάκτης: Ασημίνα Καποράλη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!