Τι γίνεται όταν έχεις φθάσει σε σημείο να αναπολείς τις καλές μέρες που απολάμβανες τις επαφές με τον σύντροφό σου, ενώ σου φαίνεται απίθανο να ξαναζήσεις τέτοιες στιγμές; Βλέπεις πως τα πράγματα έχουν αλλάξει στην προσωπική σας ζωή, χωρίς να ξέρεις απαραίτητα την αιτία. Ενώ νιώθεις έλξη, κάτι λείπει, κάτι δεν πάει καλά κατά τη διάρκεια της μεταξύ σας επαφής.

Αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε κατακλύσουν, παρ’ όλο που αγαπάς πολύ το ταίρι και υποθέτεις πως είναι φυσική απόρροια της φθοράς που έχει υποστεί η μεταξύ σας σχέσης με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μπορεί το θέμα να είναι καθαρά ψυχολογικό ή και σωματικό και να λύνεται πολύ πιο εύκολα απ’ ότι νομίζεις! Αρκεί να απευθυνθείς σε ειδικό.

Δεν είναι καθόλου ντροπή να επισκεφτείτε ως ζευγάρι έναν γιατρό που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα. Μπορεί να υφίσταται κάποιο λειτουργικό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του να είναι ιδιαίτερα απλή. Ίσως απ’ την άλλη και να είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα, να φταίει το άγχος επιδόσεων, η πίεση της δουλειάς ή άλλοι παράγοντες που σε φορτίζουν. Ο ειδικός θα σε βοηθήσει με τις κατάλληλες συμβουλές να το ξεπεράσεις.

Αν πάλι το θέμα εντοπίζεται στη χημεία που έχεις με το ταίρι, γιατί δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα και δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα, τότε ο ειδικός μπορεί να σας προτείνει νέες ιδέες ή συμβουλές που θα σας φέρουν πιο κοντά και θα σας βοηθήσουν να δουλέψετε την μεταξύ σας επικοινωνία στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί επίσης να σας γνωστοποιήσει συγκεκριμένες μεθόδους, κόλπα, τακτικές, πράγματα που εσείς δε γνωρίζατε ή δεν είχατε φανταστεί και που υπόσχονται μεγαλύτερη απόλαυση. Δε χρειάζεται πάντα να υπάρχει σοβαρό θέμα για να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για τέτοια ζητήματα. Μπορεί να τονώσει την προσωπική σας ζωή, να σας φέρει σε επαφή με νέες εμπειρίες και με νέα πράγματα που δεν τολμούσατε να δοκιμάσετε λόγω των αναστολών σας ή επειδή δεν τα προτείνατε ποτέ στο ταίρι.

Το να μην είναι η προσωπική ζωή στα καλύτερά της είναι σύνηθες σε φάσεις της ζωής μας που οι προτεραιότητές μας είναι διαφορετικές, που έχουμε άγχος για κάτι άλλο και δεν μπορούμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το ταίρι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ντροπή να έρθετε σε επαφή, εσύ και ο σύντροφός σου, με έναν ειδικό, ένα πρόσωπο που αφιέρωσε τη ζωή του και τις σπουδές στον συγκεκριμένο τομέα. Σίγουρα θα γνωρίζει περισσότερα, θα μπορεί να λύσει κάθε απορία και να δώσει εξατομικευμένες συμβουλές.

Δε χρειάζεται να υπάρχει καν πρόβλημα για να λύσετε τις απορίες σας και να θέλετε να πειραματιστείτε. Το πώς ακριβώς γίνεται κάθετί, το πώς θα μιλήσεις στα παιδιά σου για το συγκεκριμένο θέμα, το γιατί καθυστερείς ή τελειώνεις γρήγορα και τι σε κάνει να μην το απολαμβάνεις στο έπακρο ή τι θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση είναι μόνο μερικά απ’ τα ερωτήματα στα οποία μπορεί να δώσει απάντηση ένας ειδικός. Μην ντρέπεσαι, πάρε την απόφαση κι εσύ με το ταίρι σου και η προσωπική σας ζωή μπορεί να απογειωθεί!

Συντάκτης: Σταματία Μάστορα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.